V. Stoica

Ieri, 726 de persoane se aflau în izolare la domiciliu în județul Prahova, sub monitorizarea reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Prahova, din cauza faptului că au avut contact cu persoane venite din zonele afectate de coronavirus sau au fost ele însele în teritoriile în care noul virus face ravagii.
Zilnic, până acum, numărul celor care au intrat în izolare la domiciliu în județul Prahova a crescut cu câteva zeci de persoane.
La nivel național, ieri se aflau în carantină instituționalizată 38 de persoane și alte 11.311 de persoane erau în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală.
Reprezentanții autorităților le solicită cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE 0800 800 358, deschisă special pentru informarea cetățenilor. De asemenea, cetățenii români din străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.
Până la data de 4 martie 2020, au fost raportate 3.351 de cazuri în state membre UE sau din Spațiul Economic European, în Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveția, Andora. Cele mai multe cazuri au fost, însă, înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania și Regatul Unit.