Petre ApostolTeren de beach handball1

Clubul de handbal Activ CSO Plopeni a demarat, la începutul acestei luni, lucrările de construcţie a unei arene de beach handball. De menţionat că infrastructura arenei este unică în România, planul arhitectural al bazei terenului urmând să aibă capacitatea de a încălzi suprafaţa de nisip şi de a oferi confort termic şi în perioadele mai reci ale anului.
Clubul din Plopeni va pune la dispoziţie respectiva bază sportivă, pe lângă sportivii din cadrul său, şi echipelor interesate de aceste mijloace complementare şi moderne de pregătire fizică şi specifică. Iniţial, lucrările ar fi trebuit să se încheie la finalul lunii, însă, în situaţia actuală, termenul de finalizare ar putea fi decalat.
Anul trecut, Activ CSO Plopeni l-a avut pe antrenorul Florin Ciupitu ca reprezentant în lotul naţional de junioare la beach handball, fiind „secund” la Campionatele Europene, din vară, tehnicianul ploieştean fiind, apoi, numit ca „principal” pentru sezonul acesta.
Florin Ciupitu pregăteşte, în acelaşi timp, şi formaţia divizionară CS Activ Prahova Ploieşti, la handbal în sală, grupare formată pe structura echipei din Plopeni, care a combătut, până în sezonul trecut, în Divizia A.
În plus, clubul din Plopeni a fost prezent pentru prima dată la Campionatele Naţionale de Beach Handball, anul trecut, ocupând locul al patrulea la categoria junioare B.