Federația Islandeză de Fotbal a anunțat că partida Islanda – România, meci de baraj pentru Euro 2020, se va desfășura cu porțile închise, având în vedere decizia luată de Guvernul Islandez, conform căreia numărul maxim de participanți la un eveniment este de 100 de persoane.
Meciul e programat pe 26 martie, pe stadionul Laugardalsvöllur (foto) din Reykjavik. Suporterilor români care deja și-au achiziționat bilete la acest joc le va fi restituită contravaloarea acestora!
Totuşi, mâine, în urma unei şedinţe a UEFA cu preşedinţii tuturor federaţiilor afiliate, este posibil ca acest joc, precum şi turneul final la EURO să fie amânate, varianta care prinde contur cel mai mult fiind aceea a amânării EURO 2020 cu un an, astfel că vom avea… EURO 2021!
Ţinând cont că majoritatea campionatelor din Europa, inclusiv cel din ţara noastră, sunt suspendate până în 31 martie cel puţin, şansele ca meciurile contând pentru sezonul actual al competiţiilor europene să se joace în perioada următoare sunt tot mai mici.
Ultimul meci oficial în Islanda s-a jucat în 12 martie! În weekend, în afara partidelor din Turcia, Rusia, Kazachstan, Belarus, Ucraina, Anglia – competiţiile de amatori şi Ungaria – majoritatea disputate fără spectatori, nu s-a jucat fotbal în Europa!