Camera Deputaţilor se va reuni mâine în şedinţă pentru a dezbate şi adopta proiectul de lege prin care se acordă zile libere părinţilor pentru supravegherea copiilor în situaţia închiderii temporare a unităţilor de învăţământ, decizia fiind luată în şedinţa Biroului permanent al Camerei de ieri, potrivit Agerpres.
Pe aceeaşi ordine de zi se va afla şi proiectul de lege privind acordarea unui ajutor financiar familiilor pentru plata unor bone.
Proiectul de lege privind acordarea unor zile libere părinţilor pentru supravegherea copiilor se afla, iniţial, pe ordinea de zi a plenului Camerei cu raport favorabil, însă a fost retrimis la Comisia pentru muncă pentru modificări.
Actul normativ, iniţiat de 8 parlamentari ai PSD şi ALDE, prevede acordarea unor zile libere părinţilor pentru supravegherea copiilor în situaţia închiderii temporare a unităţilor de învăţământ, ca urmare a condiţiilor meteorologice nefavorabile sau a altor situaţii extreme decise de către autorităţile competente cu atribuţii în domeniu.
Camera Deputaţilor este for decizional.
Luni, Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă a decis închiderea şcolilor şi grădiniţelor în perioada 11 martie – 22 martie.