Ieri, în nebunia generate de efectele coronavirusului, inclusiv în media, undeva în jurul prânzului, a apărut vestea teribilă a unui deces fără legătură cu pandemia actuală! Martin Tudor, fotbalist important al Ligii I, unde a activat timp de un deceniu, devenit apoi antrenor cu portarii la cel mai înalt nivel, s-a ”stins” din cauza unui infarct!
Despre acesta se știa că a mai avut ceva probleme cardiace, în anul 2019, când antrena la Concordia Chiajna, firul vieții acestuia oprindu-se ieri, dramatic, într-un apartament din Reșița…
Martin Tudor s-a născut la Avrig, pe 10 iunie 1976. A debutat în Divizia A, la Jiul Petroșani, la 20 de ani, pe 14 iunie 1997, într-un meci Jiul – Petrolul 0-1. Culmea, și al doilea său joc în Liga I a fost tot împotriva Petrolului! Asta după ce, în 1997, Martin Tudor a semnat cu Olimpia Satu Mare, la primul joc în Liga I al sătmărenilor, după promovarea din ”B”, acesta reușind să apere un penalty executat de petrolistul Goe Matei, într-o victorie istorică a Olimpiei, scor 3-0… După doar doi ani a ajuns la Steaua , unde a jucat până în 2005, bifând 126 de partide în prima ligă, dintre cele 184 jucate în total! A strâns 8 meciuri în competițiile continentale pentru gruparea bucureșteană, dintre care două în sezonul 2004-2005, când echipa s-a calificat în primăvara europeană, tot cu Steaua câștigând și două titluri (2001 și 2005) și o Supercurpă. De-a lungul carierei sale au urmat cluburile CFR Cluj și U Cluj, de unde s-a retras din activitatea de jucător, în anul 2008. A devenit apoi antrenor cu portarii, în CV-ul său ca tehnician fiind nume importante, precum FCSB, U Craiova, Al Ittihad, Daco-Getica, CSM Reșița, FC Voluntari, Sportul Snagov, CSU Craiova, dar și Naționala României!

„Un băiat corect, vesel, devotat”

Printre cei care l-au cunoscut bine pe Martin Tudor, fiindu-i coleg atât ca jucător, la FCSB, cât și ca antrenor (au lucrat amândoi alături de Victor Pițurcă la Națională și la Al Ittihad) se află și Valeriu Răchită. Rachita si Martin Tudor”Nu mi-a venit să cred când am auzit. Un prieten adevărat, un coleg de mare caracter, cu foarte multe calități – muncitor, onest, optimist, cu care nu aveai cum să te superi. Dedicat fotbalului, concentrat pe activitatea sa, își făcea ușor prieteni – Oprița și Florentin Dumitru erau printre cei mai buni amici ai săi. A trecut cu capul sus prin încercările vieții, păcat de tinerețea și cariera pe care o avea înainte, pentru că era și un antrenor apreciat, dovadă că Victor Pițurcă l-a ținut alături. Este un moment de mare tristețe, pentru toți cei care l-au cunoscut” – spune Vivi despre cel trecut în neființă, ieri, Liga Profesionistă de Fotbal și Federația adresând mesaje de condoleanțe în memoria celui dispărut atât de neașteptat.