F.T.

La sfârşitul săptămânii trecute, polițiștii Serviciului Rutier Prahova au continuat activitățile specifice asigurării unui climat de siguranță rutieră pe drumurile din județ.
Astfel, sâmbătă, 7 martie a.c., oamenii legii au acționat pe DN1 (E 60), în intervalul orar 10:00-13:00, pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente, în special pentru identificarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză.
În contextul amintit au fost controlate 223 de autovehicule, 34 de conducatori auto fiind testați cu aparatul etilotest.
Potrivit unui comunicat de presă al IPJ Prahova, „pentru abaterile constatate au fost aplicate 148 de sancțiuni contravenționale, dintre care 73 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză și 75 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri.
Valoarea sancțiunilor aplicate a fost de 42.900 de lei.
Totodată, au fost reținute două permise de conducere, unul pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 50 km/h și celălalt pentru depășire neregulamentară.”
Reprezentanții poliției prahovene au subliniat faptul că scopul acestor acțiuni este acela de a limita creșterea numărului de victime din accidente rutiere, activitățile de acest gen urmând a fi desfășurate și în perioada următoare.
” Recomandăm tuturor participanților la trafic să adopte o conduită preventivă la volan și să adapteze în permanență modul de deplasare la condițiile de drum, trafic, vizibilitate și condițiile meteorologice.
Respectați regimul legal de viteză, întrucât viteza excesivă și cea neadaptată la condițiile de drum pot cauza evenimente rutiere cu consecințe grave!”, este îndemnul, altfel permanent, al Direcției Rutiere din cadrul IPJ Prahova.