Huawei și-a propus un obiectiv îndrăzneț, care pare copiat după cel al lui Bill Gates din urmă cu câteva decenii: „un telefon pentru fiecare”. Așa cum Gates își dorea câte un PC pentru fiecare casă, Huawei crede că telefoanele smart ar trebui să fie accesibile oricui, indiferent de puterea financiară și de statutul social.

Într-o eră în care telefonul mobil a devenit obiect-cult, dar în același timp un obiect de strictă necesitate, Huawei propune seria entry-level Y, la prețuri gravitând în jurul a 100 de euro. Aceste telefoane au fost inițial destinate piețelor mai puțin dezvoltate, din Asia sau Africa, dar au devenit, grație prețului lor competitiv și performanțelor mai mult decât decente, căutate peste tot în lume. Așa se face că acum seria Y de la Huawei este disponibilă și în Europa.

Huawei Y6, de exemplu, are un preț sub 500 de lei, deși are niște specificații care ar fi făcut, cu doar 2-3 ani în urmă, să pălească de invidie nu puține flagship-uri de la branduri consacrate. Poate și acest lucru face parte din secretul companiei chineze, grație căruia a ajuns numărul 2 mondial și amenință constant primul loc, ocupat de Samsung.

O cameră foto de 13 MP pe un telefon de 100 de euro? Ei, bine, da! Huawei Y6 oferă această cameră, cu lentile speciale ce peermit captarea unei cantități de lumină cu 50% mai mare în condiții de iluminat slab, pentru fotografii excepționale. Camera de selfie-uri are 8 MP, suficient de bună pentru poze portret uimitoare, chiar și în condiții de lumină scăzută.

Ecranul de 6 inchi, care acoperă 87% din suprafața telefonului, este unul destul de compact încât să poată fi ținut în mână și de copii sau bătrâni, persoane cărora ar putea să li se adreseze acest telefon pe piețele vestice.

Bateria de 3020 mAh in cazul Huawei Y6 este destul de mare pentru un smartphone din această gamă de preț și este suficientă pentru a folosi telefonul la capacitate maximă întreaga zi.

Stocarea de 2+32 GB este destul de generoasă, dar chiar și așa poate fi extinsă prin intermediul unui card de memorie.

Printre atuurile lui Huawei Y6 este și SuperSound, funcționalitatea Radio FM integrată- Histen 5.0. Acest telefon poate deveni difuzorul tău portabil, la nevoie, când asculți muzică acasă, când petreci cu prietenii sau când te distrezi la plajă. Benenficiezi de un radio FM integrat, care poate fi folosit fără căști. Huawei Y6 poate reda un sunet cu 6db mai puternic, cu efecte de bass intense.

Recunoaștere facială la un asemenea preț? Wow! Da, la Huawei Y6 ai chiar și asta. În plus, acest smartphone vine cu EMUI 9.0 cu Android 9.0 Pie.

Popularitatea de care se bucură acest telefon poate fi lesne verificată doar privind numărul și calitatea review-urilor primite pe site-ul eMAG. Huawei Y6 are 230 de review-uri și o medie a notelor de 4,6 dintr-un total de 5. Puține telefoane, chiar și din game mai mari de preț, se pot mândri cu asemenea performanță.

Poate că lansarea de astfel de dispozitive, cu specificații și performanțe generoase, la prețuri extrem de accesibile, au făcut din Huawei adevăratul gigant care este azi pe piața telefoanelor mobile. Huawei a devenit unul dintre cei mai importanți producători de smartphone-uri din lume, depășind Apple în topul vânzărilor.

Compania Huawei este una dintre cele responsabile pentru schimbarea paradigmei „Made in China” înseamnă prost. Produsele companiei producătoare de dispozitive mobile sunt printre cele mai bune din lume, lucru recunoscut ca atare chiar și de rivalii săi de pe piața smartphone-urilor.

Huawei și-a început ascensiunea mizând pe telefoane mid-range și low-cost, ajungând la oameni pe care ceilalți producători de smartphone-uri i-a ignorat o bună perioadă de timp. Huawei și-a ales bine și piețele, inițial, alegând țările mai puțin dezvoltate și cele în curs de dezvoltare, înainte de a se arunca în luptă pe piețele mari, ca SUA, Europa sau Asia de Sud-Est. Strategie care, iată, a dat roadele scontate.