Fondurile pentru achiziționarea platformei au fost alocate de Consiliul Județean Prahova

V. Stoica

Spitalul Județean de Urgență Ploiești, în calitate de autoritate contractantă, va afla astăzi dacă vor fi șanse pentru ca aparatura medicală special destinată diagnosticării suspecților de coronavirus să intre în scurt timp în dotarea medicilor aflați în prima linie, din cea mai mare unitate medicală a județului Prahova.
Platforma pentru analize biologice prin tehnica Real Time PCR, estimată la valoarea de 340.000 de lei fără TVA, ar trebui, conform caietului de sarcini, să fie furnizată în termen de cinci zile lucrătoare de la data semnării contractului de către achizitor și furnizor.
Fondurile pentru achiziția acestei platforme au fost alocate de Consiliul Județean Prahova, în urma aprobării unei hotărâri privind distribuirea sumei de 1,5 milioane de lei pentru Spitalul Județean de Urgență Ploiești, în contextul epidemiei de coronavirus.
Consilierii județeni au aprobat, la mijlocul lunii martie, alocarea sumei de 1,513 milioane de lei pentru Spitalul Județean de Urgență Ploiești, astfel încât să poată fi îndeplinite condițiile pentru tratarea cazurilor grave de coronavirus ce ar urma să fie internate, în regim de terapie intensivă, în cadrul celei mai mari unități medicale a județului Prahova. Cu fondurile respective vor fi achiziționate, în afara platformei Real Time PCR, mai multe echipamente medicale, respectiv 10 ventilatoare de înaltă performanță cu conectare la sursă de oxigen (suma alocată fiind de 601.000 de lei), monitoare (215.000 de lei) și o stație centrală de monitorizare a pacienților (297.000 de lei).