Violeta Stoica
Reabilitarea clădirii Spitalului Județean de Urgență Ploiești, din strada Găgeni, se apropie de final, la aproximativ doi ani de la începerea lucrărilor.
Muncitorii mai au puțin de lucru la parterul spitalului, urmând ca totul să fie încheiat odată cu reabilitarea casei scărilor, putându-se afirma că unitatea medicală cu cea mai mare adresabilitate din județul Prahova a căpătat, în sfârșit, un aspect modern.
“Este una dintre investițiile foarte necesare din domeniul sanitar prahovean, o reabilitare așteptată atât de către personalul medical, cât și de către pacienți și aparținători. Trebuie menționat că toate fondurile au provenit de la Consiliul Județean, aproximativ 11 milioane de lei fiind investiți în această lucrare care a schimbat aspectul și a îmbunătățit considerabil condițiile din toate secțiile aflate în locația Nord a spitalului”, a precizat președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader.
Consiliul Judetean Prahova a demarat spre sfârșitul anului 2017 lucrări ample de modernizare și reabilitare la Spitalul Județean de Urgență Ploiești. Acestea au început cu modernizarea secției Cardiologie, iar ulterior programul de îmbunătăţire a infrastructurii spitaliceşti a continuat cu secţiile Interne, Ortopedie, Neurologie, Chirurgie vasculară, Chirurgie, Chirurgie plastică, Neurochirurgie. Au fost efectuate în cei doi ani lucrări de arhitectură, la instalaţiile electrice, la instalaţiile de fluide medicale, lucrări de curenţi slabi (detecţie incendiu, comunicare voce/date, control acces), lucrări de înlocuire a coloanelor de apă cu uzură ridicată, fiind înlocuit, de asemenea, și mobilierul.
Consiliul Județean continuă, pe de altă parte, să investească în Spitalul Județean de Urgență Ploiești, cofinanțând alte două proiecte destinate îmbunătățirii condițiilor din această unitate medicală cu paturi. Spre finalul anului trecut, au început lucrările de extindere, recompartimentare și dotare a Unității de Primiri Urgențe, un proiect confinanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, dar pentru care contribuția Consiliului Județean este mai mare decât cea din fonduri europene – 12 milioane de lei din totalul de 18 milioane de lei urmând să fie alocați de la bugetul județului.
Și ambulatoriul integrat al spitalului va fi modernizat cu fonduri europene, în prezent fiind în derulare procedura de achiziție a proiectării și a lucrărilor.