Petrolul a jucat, în nici 24 de ore, vineri, respectiv sâmbătă, două partide amicale, cu rușii de la Khabarovsk, apoi împotriva sârbilor de la Graficar.

Nu poate fi doar întâmplare… Petrolul, cu Enache pe bancă, pare a avea cu totul alt traiect decât cel avut în mandatul “trist” al lui Stoican şi este invincibilă în amicalele susţinute în 2020! După victorii pe linie în primul stagiu, al doilea cantonament a debutat cu două rezultate de egalitate, apoi, sâmbătă, a venit și prima victorie, obținută în fața formației care conduce eșalonul secund al Serbiei, FK Graficar Beograd. O grupare tânără, dar cât se poate de promițătoare, în fapt locul unde Steaua Roșie Belgrad își rodează jucătorii de perspectivă, unii dintre ei cotați, deja, la sume importante pe siteurile de profil.

Remiză albă cu ruşii

În primul meci, Petrolul a încheiat nedecis testul cu SKA Khabarovsk, bifând, cu această ocazie, primul joc din acest an în care nu a reușit să înscrie!
După trei victorii obținute în primul stagiu din Antalya, bilanț completat, mai apoi, cu succesul de la Ploiești, din meciul cu AS SR Brașov, pentru trupa lui Costel Enache au venit, acum, două remize consecutive, în jocurile ce au deschis cantonamentul de la Side. A fost, marți, un 1-1 cu Nizhny Novgorod, pentru ca apoi „lupii” să încheie la egalitate, 0-0, cu o altă divizionară secundă rusă, SKA Khabarovsk, după un joc de uzură, cu puţine ocazii, meci în care Costel Enache nu i-a putut folosi pe Hamza Younes și Armando Vajushi, ambii fiind indisponibili din cauza unor probleme medicale.
FC Petrolul a evoluat în formula: Lungu (70 Apostolachi) – Olaru (62 Bărboianu), Sîrghi (76 Nicolae), Manolache (62 Răuță), Țicu (62 Constantinescu) – Pierce (62 Meza Colli) – Bratu (62 Deac), Marinescu (62 R. Enache), Saim Tudor, Roige (62 Nițescu) – Arnăutu (50 Blănaru).

Ce începe prost se poate termina şi bine

Sâmbătă, contra sârbilor din Belgrad, prima grijă a staffului tehnic a fost aceea de a găsi echilibrul perfect în alcătuirea formulei de start, ținând cont de oboseala firească și de problemele de natură medicală existente în lot. Iar debutul de partidă i-a găsit pe „lupi” un pic mai relaxați, lucru de care sârbii au profitat, deschizând scorul repede, atunci când Stefan Ficovic (6) l-a învins, din două încercări, pe Raul Avram. Reacția elevilor lui Costel Enache a fost, însă, una pe măsură, iar după o oportunitate irosită de către Blănaru (8), tot atacantul „galben-albaștrilor” a scos o lovitură de pedeapsă, după o pasă excelentă a lui Nițescu și un fault comis de către „căpitanul” adversarilor, Erakovic. Lovitura de pedeapsă a fost transformată de către Meza Colli (10), petroliștii instalându-se, mai apoi, la cârma ostilităților.
Golul victoriei a venit, totuși, aproape de final, la o lovitură liberă bătută, de pe stânga, de către Marinescu, în fața porții, de unde Sîrghi (77) s-a înălțat și a reluat cu capul!
De remarcat că, în meciul cu Graficar a reintrat Younes Hamza, revenit după ce, câteva zile, s-a pregătit separat. Iată, însă, formula folosită de către petroliști:
Avram – Bărboianu (36 Țicu), Olaru (75 Constantinescu), Răuță (62 Sîrghi), Manolache (62 Nicolae)- Pierce (62 Enache) – Deac, Meza Colli (75 Younes), Nițescu (75 Marinescu), Roige (46 Bratu) – Blănaru (62 Arnăutu).
A doua săptămână a stagiului de la Side va mai cuprinde încă două jocuri test, înainte de revenirea acasă, cu FK Avangard Kursk (marți) și Metaloglobus București (joi).