F.T.

La sfârşitul săptămânii trecute, polițiști din cadrul Biroului Drumuri Naționale și Europene (BDNE) au acționat pe raza județului pentru creșterea gradului de siguranţă rutieră, îndeosebi pentru identificarea și, implicit, sancționarea conducătorilor auto care încalcă legislația în domeniul transportului de persoane sau al mărfurilor.
În acest context, după cum se precizează într-un comunicat de presă al IPJ Prahova, numai într-o singură zi – vineri, 14 februarie a.c. – au fost aplicate 146 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 55.075 lei, fiind de asemenea reținute cinci permise de conducere.
Cu titlu exemplificativ, reprezentanţii poliţiei prahovene amintesc că un bărbat în vârstă de 32 de ani a fost depistat, noaptea, circulând la volanul unui autoturism, pe raza comunei Măgureni, acesta neavând permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Nu în ultimul rând, avea şi o alcoolemie de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, nici autoturismul nu era al său, “aflându-se în posesia sa pentru efectuarea unor reparații, iar proprietarul acestuia nu avea știință despre faptul că bărbatul îl conduce pe drumurile publice” (comunicat IPJ Prahova). Fireşte, s-a ales cu dosar penal.