Petre Apostol

La finalul săptămânii trecute, în Seria D a Campionatului Naţional de Handbal la junioare II s-a desfăşurat etapa a VIII-a, care a programat „derbiul” local dintre Clubul Sportiv Şcolar Ploieşti şi Clubul Sportiv Municipal Ploieşti, disputat în Sala „Olimpia”.
Dacă în tur, tot în Sala „Olimpia”, CSM Ploieşti s-a impus la limită, scor 39-38, de data aceasta a fost rândul formaţiei de la CSŞ Ploieşti (care a avut statutul de gazdă în acest meci) să câştige la un singur gol diferenţă.
Elevele antrenorului Robert Comendant au condus mare parte din meci, până la mijlocul părţii secunde, când „gazdele” au întors rezultatul, după un parţial de 5-1, scor 22-20 (min. 48). Apoi, formaţia antrenată de Corneliu Misăilă a gestionat avantajul creat, reuşind să se impună, scor 28-27, reprezentând primul succes din campionat, de altfel.
De la CSŞ Ploieşti, principalele marcatoare au fost Carla Profirescu (9 goluri) şi Delia Cazan (7), în vreme ce la CSM Ploieşti cele mai mult reuşite au fost realizate de Daria Grădişteanu (9 goluri) şi Eliza Lăcuşteanu (6).
Cealaltă echipă prahoveană din serie, HC Activ CSO Plopeni, a obţinut un succes categoric, pe teren propriu, cu CSŞ Dinamo Bucureşti, elevele Adinei Puiu şi Irynei Shutska câştigând cu scorul de 31-20 (14-9).
Cu două etape înainte de finalul acestei faze, clasamentul este următorul: 1. CSM Corona Braşov 23 puncte, 2. CSM Ploieşti 16p, 3. CSŞ Târgovişte 16p, 4. HC Activ CSO Plopeni 15p, 5. CSŞ Dinamo Braşov 11p, 6. CSŞ Ploieşti 9p.