F. T.

Au trecut prin Prahova ucraineni, bulgari şi alte naţii de infractori care au spart bancomate, dar mai “delicat”. Prin metoda “Furculiţă”, de exemplu, astfel încât să nu-i audă nici vântul, nici pământul. Cu atât mai puţin poliţia.
Dar, toate au un început…
Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova, “În această dimineaţă (ieri – n.n.), în jurul orelor 4:00, am fost sesizați cu privire la faptul că, pe raza localității Sinaia, a avut loc o explozie la un bancomat amplasat lângă o unitate hotelieră”.
Imediat după primirea apelului, la nivelul poliţiei prahovene “a fost constituită o echipă operativă de specialişti care a demarat cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, clarificării stării de fapt și identificării autorilor. Bancomatul a fost distrus, iar poliţiştii au deschis un dosar penal pentru distrugere, furt calificat, şi nerespectarea regimului materiilor explozive, cercetările fiind efectuate sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova. Din primele informaţii, persoane necunoscute au distrus un bancomat şi au sustras bani. Prejudiciul nu a fost încă stabilit” (comunicat IPJ Prahova).
Potrivit unor surse, se pare că ar fi vorba despre doi indivizi care purtau cagule pe cap, iar ATM-ul aparţine unei reţele independente americane – Euronet.