F. T.

La sfârșitul săptămânii, pe șoselele care străbat localitățile Puchenii Mari, Drajna, Balta Doamnei, Drăgănești și Gorgota, au fost instituite mai multe filtre rutiere, pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă prevederile legale.
În acest context, potrivit unui comunicat de presă al IPJ Prahova, polițiștii prahoveni au controlat peste 200 de autovehicule, aplicând șoferilor acestora 71 de sancțiuni contravenționale, dintre care 36 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză, 16 pentru nepurtarea centurii, 19 pentru alte abateri. Totodată, au fost sancționați și cinci bicicliști, unul dintre ei având rezultat pozitiv la testarea cu aparatul etilotest. „Valoarea totală a sancțiunilor aplicate a fost de 24.490 de lei. Totodată, au fost reținute două certificate de înmatriculare, un set de plăcuțe de înmatriculare și un permis de conducere.
În timpul acțiunii, a fost întocmit și un dosar penal unui conducător auto care a fost depistat la volan având o concentrație care depășea 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat”.