Klaus Iohannis: Eu cred că este foarte important ca Guvernul să găsească
resursele pentru creşterea alocaţiilor

Senatul este convocat în sesiune extraordinară în perioada 20-31 ianuarie pentru prezentarea ordonanţei de urgenţă pentru prorogarea, până la 1 august, a termenului pentru majorarea alocaţiilor pentru copii, care a fost adoptată de Guvern săptămâna trecută, potrivit Agerpres.
Conducerea Senatului a decis ca OUG privind alocaţiile să fie prezentată în plen ieri, de la ora 16,00, iar comisiile de specialitate să finalizeze avizele până în 23 ianuarie şi raportul până pe 28 ianuarie. Ordonanţa de urgenţă pentru prorogarea, până la 1 august, a termenului pentru majorarea alocaţiilor pentru copii a fost adoptată în şedinţa de guvern din 16 ianuarie.
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, ieri, că este foarte important ca Guvernul să găsească resursele pentru creşterea alocaţiilor copiilor, potrivit Agerpres. Preşedintele Iohannis a mai precizat că şi el şi Guvernul îşi doresc şi creşterea pensiilor.
„Este o chestiune care va fi analizată şi discutată de Guvern, dar este dorinţa noastră comună să creştem pensiile şi acest lucru a fost în repetate rânduri subliniat”, a spus şeful statului.