V.S.

Trupa de teatru “Expresiv”, formată din elevi de clasa a V-a ai Școlii Gimnaziale Corlătești – comuna Berceni și coordonată de profesorul de limba și literatura română Andreea Tănăsescu, a câștigat din nou premiul întâi la Concursul interjudeţean de interpretare artistică a personajelor caragialiene „Caragiale, contemporanul nostru”, organizat, în weekend, de Muzeul „Ion Luca Caragiale” din Ploieşti, secţie a Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova.
Cu schița “Five o’clock”, cei șapte magnifici de la Școala Corlătești – Maria Bucur (Măndica), Delia Dedici (Tincuța), Daria Drăjneanu (Mița), Bogdan Nae (Eu), Diana Banu (Servitoarea), Sebastian Irimia (Mitică) și Rareș Marin (Feciorul) – au primit premiul I de la juriul format din Ilie Gâlea, Iulian Dan Gâlea și Mariea Enache.
Elevele Maria Bucur, Delia Dedici și Daria Drăjneanu au obținut și câte un premiu de interpretare din partea juriului, pentru modul în care au dat viață personajelor din schița lui Caragiale.

copii-teatruCea de-a XXIII-a ediție a concursului interjudețean s-a desfășurat în zilele de sâmbătă și duminică și a reunit zeci de trupe de teatru formate din elevi proveniți din unități de învățământ primar şi gimnazial atât din Prahova, cât şi din Argeş, Buzău, Dâmboviţa, Giurgiu şi Bucureşti. Din Prahova, s-au înscris elevi de la instituţii de învăţământ din Ploieşti, Berceni, Ariceştii-Zeletin, Gornet, Chiojdeanca, Boldeşti-Scăeni, Corlăteşti, Drăgăneşti, Teişani, Berceni, Măgurele, Rîfov.