F. T.

Ieri, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a inculpatului P.C., pentru săvârșirea infracțiunii de amenințare cu deținerea și utilizarea unor dispozitive explozive de orice fel.
Potrivit unui comunicat al DIICOT Ploieşti, “bărbatul, în vârstă de 59 de ani, a sunat în seara zilei de marţi, 14 ianurie, la ora 19, 34, la Numărul Unic de Urgenţă 112, spunând, atât în limba engleză, cât și în limba română, faptul că ar fi amplasat în incinta unei rafinării (Petrotel Lukoil), trei dispozitive care urmau să explodeze într-un interval de o oră și jumătate de la inițierea apelului telefonic. În urma verificărilor, s-a stabilit că aspectele sesizate nu sunt reale, iar apelantul a fost identificat, de către poliţiştii din cadrul IPJ Prahova, în mai puţin de 30 de minute de la apel, pe raza municipiului Ploiești”.
La acţiunea de prindere a individului au participat şi ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești.