Candidată la primul loc în Liga A Prahova, echipa Petrolistul Boldești a realizat încă o achiziție importantă, un jucător de doar 22 de ani, cu prezențe chiar în Liga I, semnând cu formația pregătită de Marian Ilie.Marian Ilie...Este vorba despre Constantin Costache, fotbalist care, în mai 2016, debuta , în tricoul Petrolului, în Liga I, bifând prezențe în ultimele meciuri ale defunctei SC FC Petrolul SA la nivelul primului eșalon! Costache a jucat atunci în partidele cu Concordia Chiajna și CSU Craiova, sub comanda lui Jerry Gane, în perioada când ”se alegea praful” de clubul lui Dan Capră (aflat în insolvență, intrat în faliment apoi)!
Costache – jucător născut în 1997, produs al Centrului de Copii și Juniori al Petrolului, a plecat apoi la divizia B, jucând o perioadă pentru Metaloglobus București, unde a fost titular constant al divizionarei secunde, dar, odată cu trecerea timpului, ”obiectivele” sale s-au schimbat, acesta luând decizia de a căuta o variantă mai sigură pentru el, profesional, jucătorul fiind admis la … Școala de Pompieri din Boldești! Iar de aici până la a îmbina viitoarea meserie – cea de pompier – cu pasiunea rămasă pentru fotbal a mai fost doar un pas, acesta acceptând oferta de a rămâne ”în fenomen” și să joace pentru Petrolistul!
De altfel, Costache nu este singurul jucător din lotul ”Boldeștinei” care a ajuns să joace fotbal la echipă prin ”ricoșeu”, după admiterea la Școala de Pompieri, colegii săi de echipă – Roberto Alecsandru (și el ex-prim-divizionar , cu care a fost coleg și la Petrolul, în Liga I, exact în perioada debutului său) și Mircea Popescu (fost la Astra și Unirea Tărlungeni, în eșalonul secund) fiind în aceeași situație!

A plecat BaciuBaciu...

Aducerea lui Costache a compensat, într-un fel, plecarea lui Andrei Baciu, jucătorul alegând să revină în Anglia, unde a evoluat constant la FC România – echipa românilor din Albion. În plus, Boldeștiul l-a readus și pe Alexandru Marian Petrescu – revenit după câteva luni de muncă, petrecute peste hotare, pe lista noilor jucători fiind și un junior, Chiribocea, promovat în această iarnă. Iar antrenorul Marian Ilie speră să mai rezolve încă un transfer, ”ultimul al iernii”, care să completeze lotul cu care va aborda ”lupta” cu CSO Plopeni, liderul la zi al Ligii A, cele două fruntașe ale eșalonului județean de elită fiind despărțite doar de un singur punct (39 – CSO Plopeni, respectiv 38 – Petrolistul Boldești) .

Păstrând tradiţia, cantonament la Seciu

Odată vacanța de iarnă încheiată, Petrolistul Boldești are programat și un cantonament de pregătire, gazda jucătorilor lui Marian Ilie fiind complexul turistic de la Seciu, locul tradițional de desfășurare a acestuia, în ultimii ani. Cantonamentul centralizat începe mâine și se va încheia la finele săptămânii viitoare, sâmbătă – 1 februarie – deja fiind programat și un joc amical, contra celor de la Astra 2, cel mai probabil de la orele 11,00, pe stadionul ”Viorel Mateianu” din Boldești.