Ieri, Camera Deputaţilor a adoptat proiectul privind eliminarea pensiilor speciale, potrivit Agerpres. S-au înregistrat 247 voturi pentru, niciun vot contra şi 21 de abţineri.
Astfel, proiectul prevede eliminarea pensiile speciale, cu excepţia pensiilor militarilor şi poliţiştilor. Măsura îi vizează pe deputați și senatori, judecători și procurori, personalul auxiliar de specialitate al instanțelor judecătorești și al parchetelor, funcționarii publici cu statut special, funcționarii publici parlamentari, membrii corpului diplomatic și consular, membrii Curții Constituționale, precum și personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviația civilă
Deputaţii au respins amendamentele introduse în Comisia pentru muncă, la propunerea deputatului PSD Adrian Solomon, cele referitoare la abrogarea rentelor viagere ale artiştilor şi sportivilor. Astfel, au fost eliminate amendamentele care abrogau indemnizaţia pentru activitatea de liber profesionist a artiştilor interpreţi sau executanţi din România, indemnizaţia pentru pensionarii sistemului public de pensii, membri ai uniunilor de creatori legal constituite şi recunoscute ca persoane juridice de utilitate publică şi indemnizaţia de merit.
Camera Deputaţilor este for decizional. Legea urmează să meargă la promulgare la președintele Klaus Iohannis dar are un termen în care poate fi contestată la Curtea Constituțională.