Dacă întrecerile de seniori oficiale au luat vacanță la finele săptămânii trecute, Asociația Județeană de Fotbal Prahova pregătește ultima întrecere a anului 2019, competiția devenită tradiție pentru activitatea fotbalistică de la noi – Cupa Moș Crăciun.
De data aceasta participă jucătorii născuți în anul 2007 (sau mai mici), aparținând echipelor și cluburilor, asociațiilor sportive afiliate sau nu, la A.J.F. Prahova, scopul întrecerii fiind acela de a ”lega” de această ultimă competiție cât mai multe echipe, iar premisele sunt foarte bune, 34 de formații anunțându-și intenția de a juca pentru marele trofeu.
Loturile vor fi formate din câte 12 jucători(dintre care vor juca 1 portar plus 5 jucători de câmp), întrecerea fiind structurată astfel:
– jocuri în grupă: 14 decembrie;
– optimi, sferturi: 20 decembrie
– semifinale, finala: 21 decembrie.
Sala Sporturilor Blejoi, Sala Sporturilor Breaza, Sala Sporturilor Valea Călugărească şi Sala Sporturilor “Olimpia” Ploiești (pentru fazele superioare ale întrecerii) vor fi gazdele turneului, astăzi urmând să fie definitivată componenţa grupelor și, imediat, programul.
Pentru a se încuraja jocul combinativ, se vor aplica şi câteva măsuri interesante, precum aceea că nu se poate marca gol direct din lovitură de începere a jocului, nu se poate marca gol direct din propria jumătate de teren și nu se poate șuta sau centra din propria jumătate de teren în careul advers, fiecare participant urmând să primească daruri specifice Sărbătorilor de Iarnă, marea câștigătoare urmând să primească trofeul Cupa ”Moș Crăciun” – ajunsă la cea de-a 27-a ediție!