F. T.

La sfârşitul săptămânii trecute, polițiștii din Vălenii de Munte au efectuat verificări într-o cauză privind furtul unui brad, fapta având loc în data de 2 decembrie a.c.
În urma investigaţiilor efectuate, a fost identificat un bărbat din comuna Surani, care în ziua respectivă s-ar fi deplasat cu o căruţă în fondul forestier UP IV Căldărușanca, de unde a tăiat de pe picior, cu un motofierăstrău, un arbore din specia molid, intenţionând să folosească materialul lemnos rezultat în construcții.
Lemnul a fost ridicat şi predat unui pădurar din cadrul Ocolului Silvic Vălenii de Munte, iar bărbatului i-a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de ” tăiere și sustragere de arbori nemarcaţi din fondul forestier naţional”.
Tot la sfârşitul săptămânii trecute, oamenii legii l-au identificat pe un alt bărbat din comuna Lapoș, care în ziua de 27 noiembrie tăiase ilegal dintr-o pădure particulară 11 arbori de salcâm, pe care ulterior i-a vândut unui consătean în schimbul a 450 lei. În acest caz au fost aplicate două sancțiuni contravenționale atât celui care a furat, cât şi cumpărătorului, în valoare totală de 15.000 lei.