F.T.

La nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Şerban Cantacuzino” Prahova s-a decis ca distincţia de “ Pompierul Anului 2019” să-i fie acordată plutonierului adjutant Sorin Tache.
Potrivit unui comunicat de presă al inspectoratului, “ acesta ocupă funcția de Șef gardă de intervenție – stingere în cadrul Detașamentului de pompieri Sinaia, îndeplinind atribuțiile specifice la parametrii foarte buni”.
Motivarea deciziei de a-i fi acordată pompierului sinăian distincţia menţionată este prezentată astfel: “ Colegul nostru nu face excepţie de la nobilul deziderat, acesta făcându-şi meseria cu abnegaţie şi profesionalism, punând pe primul plan viaţa şi integritatea celor de lângă el. În toți acești ani, a participat la sute de intervenții pentru gestionarea situațiilor de urgență apărute, dovedind implicare și profesionalism la fiecare misiune încredințată. De asemenea, cu experiența și pregătirea dobândite, a condus eficient intervențiile de stingere a unor incendii de mare amploare”.
După cum ne-a precizat sublocotenent Raluca Vasiloae,purtător de cuvânt al instituţiei, Sorin Tache are 37 de ani şi este absolvent al Şcolii de Subofiţeri Pompieri şi Protecţie Civilă “Pavel Zăgănescu” Boldeşti Scăeni.
La Detaşamentul de pompieri din Sinaia activează din anul 2003.