Judecătorii și procurorii de la Curtea de Apel Ploiești au votat – potrivit Ph.online.ro – împotriva desființării Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIIJ), alăturându-se, astfel, celorlalte parchete din țară care au ales să susțină funcționarea SIIJ. Curtea de Apel Ploiești reprezintă un caz special în contextul abuzurilor săvârșite de anumiți foști procurori precum Lucian Onea sau Mircea Negulescu – Portocală. Mulți dintre judecătorii din Prahova au fost șantajați, amenințați și chiar inculpați în dosare deschise de „paraditorii” de la DNA Ploiești, iar votul pentru susținerea SIIJ reprezintă o dovadă de curaj, dar și dorința magistraților de a se face dreptate și a înlătura mafia din sistemul judiciar.

Potrivit Ph-online.ro, iată câteva dintre abuzurile și imixtiunile în actul de justiție săvârșite de Mircea Negulescu, în care erau vizați colegi procurori, șefi, judecători etc:

 Limbaj de magistrat: „Mă jur pe copiii mei. Procurorul general e o zdreanţă ordinară”

*   În înregistrările apărute în februarie 2017, în convorbirea cu soția lui Vlad Constantin (zis Şomeru’), Portocală folosește termeni suburbani, atunci când face referire la colegii săi, la politicieni sau la oameni de afaceri aflați sub lupa anchetatorilor. El folosește termeni precum „procuror jegos”, „escroc”, „vagabond”sau „panaramă”. „O zdreanţă ordinară. Aia şi cu procurorul general (despre Ionuț Botnaru, procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, n.r), o altă zdreanţă ordinară. Un lucru de c..at.” (https://evz.ro/abuzurile-procurorului-zdreanță-de-la-dna.html).

*Și procuroarea Cristea Luminița de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești a fost victima lui Negulescu, așa cum reiese din înregistrările făcute de soția lui Şomeru’. „Parchetul precizează că, din contextul discuţiilor purtate între cei doi interlocutori, reiese cu claritate faptul că legat de persoana despre care se afirmă că avea în lucru o cauză se face trimitere la procurorul Luminiţa Cristea.”, se arată într-un document apărut în 2017, după dialogul respectiv. (https://www.luju.ro/magistrați/parchete/nu-lăzărică-e- zdreanță-procurorul-general-augustin-lazăr-anunță-fericit-că-nu-despre-el-vorbea-procurorul-dna-mircea-negulescu-s-a-făcut-referire-la-șeful-doamnei-procuror-luminița-cristea-respectiv-la-procurorul-general-al-parchetului-de-pe-lângă-curtea-?prinț=1)

* Un alt judecător de la Curtea de Apel Ploiești a declarat la SIIJ că a fost chemat la DNA înainte de a judeca arestarea lui Constantin Ispas. „Judecătorul Ion Stelian, de la Curtea de Apel Ploiești (pensionat în 2018) a depus în fața șefei SIIJ, Adina Florea, o declarație în care a povestit cum în a doua jumătate a anului 2015 a fost contactat de procuroarea Cerasela Răileanu, de la aceeași unitate DNA Ploiești, care l-a convocat de urgență la sediul parchetului local, susținând că Lucian Onea dorea să discute cu judecătorul chiar în acel moment. Contextul era dat de faptul că judecătorul Ion Stelian ar fi trebuit să judece, chiar a doua zi, contestația formulată de către doi polițiști, Constantin Ispas și Mihail Emanuel Saghel, la arestul preventiv dispus de către Tribunalul Prahova într-un dosar în care DNA îi reținuse pentru pretinse fapte de corupție. (https://www.luju.ro/dezvăluiri/evenimente/presiune-pe-judecător-dezvăluire-șocantă-a-lui-ion-stelian-de-la-curtea-de-apel-ploiești-după-orele-de-program-am-primit-un-telefon-giluela-deaconu-mi-a-spus-că-șeful-vrea-să-vorbească-cu-mine-onea-mi-a-dat-un-bilețel-cu-un-număr-de-telefon-și-mi-a-indicat.

Și judecătorul Iulian Dinu de la Tribunalul Prahova a fost luat în vizor de „Zdreanță”. Negulescu voia să-l <<aranjeze>> folosind metode ilegale de „anchetă”, prin presiuni asupra unor persoane, şantaj şi fals în înscrisuri“. Ph-online.ro a redat la vremea respectivă un paragraf din mărturia uneia dintre victimele lui Negulescu, pe care fostul procuror a obligat-o să mintă într-un denunţ redactat după dictare. „I-am spus domnului procuror Negulescu Mircea că ceea ce mi-a spus că ştie despre domnul procuror Muscalu nu este real. Totodată, domnul procuror Negulescu Mircea mi-a cerut la un moment dat să fac un denunţ cu privire la domnul judecător Dinu Iulian, persoană pe care eu nu o cunoşteam la acel moment, nu ştiam că este judecător, dar în legătură cu această persoană domnul Negulescu Mircea mi-a spus că îmi spune dumnealui ce să scriu în denunţ. I-am spus domnului procuror că nu mă interesează şi că, dacă nu am văzut cu ochii mei ceea ce urmează să scriu în denunţ sau să declar, nu scriu”, se arată în mărturia celui pe care Zdreanţă l-a forţat să depună declaraţie mincinoasă împotriva judecătorului Dinu. (https://ziarulprahova.ro/2019/04/noi-dovezi-despre-cum-cerea-portocală-denunțuri-împotriva-judecătorului-dinu-iulian/). Reamintim faptul că prin menghina lui Portocală au trecut, pe rând, colegi polițiști, procurori, unii dintre ei fiind chiar arestați în baza dosarelor deschise din răzbunare și șantaj, iar pe lista cu victime pe care n-a mai apucat să le „aranjeze” erau trecute chiar numele unor judecători de la Curtea de Apel Ploiești și Tribunalul Prahova.