V. S.

Dacă pentru organizări dubioase de târguri de iarnă și orășele ale copiilor s-a găsit spațiu doar la Parcul Municipal Ploiești Vest, ploieștenii se vor delecta doar cu un simplu foc de artificii la trecerea dintre ani, în centrul orașului-reședință minunată a județului Prahova.
Dacă nu ar fi fost organizat Târgul de Crăciun de către reprezentanții Consiliului Județean Prahova, prin Centrul Județean de Cultură, Ploieștiul ar fi fost, în această perioadă, cel mai jalnic oraș din România la capitolul spații special amenajate pentru perioada Sărbătorilor de Iarnă.
Dar, surpriză!, Primăria Ploiești este în măsură să organizeze un spectaculos foc de artificii cu o durată cuprinsă între 10 și 12 minute, în incinta Parcului Toma Socolescu din fața Halelor Centrale. Și, pentru ca să nu aibă loc evenimente neplăcute, toate căsuțele din lemn din zona respectivă vor fi închise, nefiind permise activitățile comerciale în spațiul menționat.
Dacă se vor prezenta și firme specializate în efecte pirotehnice rămâne de văzut, pentru că ofertele vor putea fi depuse în SEAP până mâine. Dacă se va avânta cineva să pună mâna pe cei 16.800 de lei pregătiți pentru spectacolul pirotehnic de la Ploiești, firma va trebui să respecte și condițiile puse de autoritatea contractantă: efecte aeriene tip bombițe, baterii de artificii de cel puțin șapte culori și 15 efecte, minimum două poziții de tragere simultane, fără flacără deschisă, ci efectuate electronic.