V. Stoica

Deputatul PSD de Prahova Rodica Paraschiv face parte, de săptămâna trecută, din conducerea Comisiei pentru Transporturi și Infrastructură din Camera Deputaților, deținând în prezent funcția de vicepreședinte al acestei structuri.
Fost prefect al județului Prahova, parlamentarul de Prahova Rodica Paraschiv este de profesie inginer constructor, iar toată activitatea sa profesională a fost legată de zona infrastructurii, în special a celei rutiere. Face parte din Comisia Națională de Urmărire a Comportării in situ a Construcţiilor, îndeplinind funcția de vicepreședinte Căi de comunicații.
Unul dintre profesioniștii Prahovei în domeniul infrastructurii rutiere și nu numai, Rodica Paraschiv a lucrat o perioadă îndelungată în cadrul Consiliului Județean Prahova, ca director executiv al Direcției de Administrare Drumuri și Clădiri.
Din anul 2016, Rodica Paraschiv a trecut din zona executivă în cea legislativă, fiind aleasă deputat de Prahova pe listele Partidului Social Democrat. În cadrul Camerei Deputaților, a fost inițiatoare a unor proiecte legislative devenite, între timp, legi, printre acestea numărându-se și Legea 350/2018 privind instituirea zilei de 14 septembrie – Ziua Națională a Constructorului.