V. Stoica

Rapoartele de monitorizare sunt obligatorii în cazul proiectelor finanțate cu fonduriCrucea Caraiman1europene. Pentru obiectivele de investiții din județul Prahova care se realizează prin Programul Operațional Regional, monitorizarea privind stadiul lucrărilor este realizată de către reprezentanții Agenției de Dezvoltare Regională Sud Muntenia. Printre proiectele deosebite care sunt în derulare în prezent în Prahova se află și restaurarea Crucii Eroilor de pe Vârful Caraiman, solicitant al finanțării fiind Ministerul Apărării Naționale.
Conform reprezentanților ADR Sud Muntenia, lucrările s-au derulat conform graficelor, în această vară, pentru Crucea Caraiman2că vremea a fost de partea constructorilor. Este unul dintre proiectele dificil de realizat, pentru că a fost nevoie ca toate materialele de construcții să fie transportate cu ajutorul elicopterelor, iar muncitorii care lucrează la refacerea structurii metalice sunt alpiniști utilitari profesioniști, pentru că multe dintre operațiuni pot fi realizate doar manual.
Proiectul de restaurare a Crucii Caraiman ar trebui să se încheie spre finalul anului 2020, când la baza monumentului va fi deschis și un mic muzeu.

Sursa foto: ADR Sud Muntenia – Biroul județean Prahova