CS Sănătatea Cluj – FC Petrolul Ploiești 0-7 (0-3)

Stadion: ”Cluj Arena”. Spectatori: circa 300. Marcatori: Younes (17), Gavilă (23, 44, 62), Marinescu (78), Blănaru (80), Arnăutu (84).
CS Sănătatea: Lăzăreanu (cpt) – Cr. Paul, D. Matei, I. Rada, Mic – Neamț (52 Mar), Ciupe, L. Rus, Tîrlea (63 Creț) – Ceaca, D. Roman. Antrenor: Marius Semeniuc,.
FC Petrolul: Avram (cpt) – Bărboianu, Olaru, Manolache, Țicu – Gavrilă (73 Blănaru), Cioinac, Meza Colli (66 Enache), Saim Tudor (59 Marinescu) – Younes, Arnăutu: Antrenor: Flavius Stoican.
Au arbitrat: Rareș Vidican (Satu Mare) – Tunyogi Ferencz (Zalău) și Alexandru Vodă (Alba Iulia).
Observatori: Zoltan Szekely (Baia Mare) și Cătălin Pașcanu (Cugir).
Jucătorul meciului: Bogdan Gavrilă.
În sfârșit, momentul când Petrolul s-a impus clar, respectând pretențiile, diferența salarială, condițiile, a venit! Echipa ploieșteană ajunge între primele 8 echipe ale Cupei, profitând de culoarul facil pe care l-a avut, prin tragerea la sorți și, în primăvară, când sunt programate sferturile, sigur va da de o echipă de Liga I, pe ”Ilie Oană”.
Conștienți de faptul că nu trebuie să o trateze cu superficialitate pe Sănătatea, echipă care are obiceiul să producă surprize în Cupa României, petroliștii au început așa cum trebuie meciul de la Cluj, raportul de forțe, vizibil încă din startul confruntării, indicând fidel diferența de eșaloane și, implicit, de valoare dintre cele două combatante.
Cu o garnitură de start împănată cu foști prim-divizionari, ajunși însă la apusul carierei, Sănătatea a trecut cu bine doar peste primul sfert de oră, după care superioritatea „lupilor” s-a concretizat și pe teren, și pe tabela de marcaj. Hamza (17), omul cu golul calificării din turul anterior, a fost cel care a deschis și ușa spre sferturile de finală, atunci când a „înțepat” balonul pe lângă Lăzăreanu, după un corner bătut de pe dreapta de Gavrilă, pe colțul lung, de unde Manolache a recentrat în fața porții gazdelor!
Patru minute mai târziu, lucrurile au devenit și mai simple, pentru că Gavrilă (23) a plasat perfect cu capul, de la 12 metri, lateral dreapta, la colțul lung, și tot el a dus scorul la 3-0 chiar înainte de pauză, după o pasă ideală primită de la Younes și un dribling scurt cu care l-a pierdut pe drum pe Lăzăreanu!
„Lupii” au menținut ritmul și în partea a doua, iar jocul a curs, astfel, spre o victorie cât se poate de reconfortantă. Gavrilă (63) și-a trecut în cont hattrickul, punctând din fața porții după o centrare de pe stânga de la Țicu, Marinescu(78) și-a marcat cum se cuvine revenirea, învingându-l pe Lăzăreanu (alături de care juca, acum 10 ani, în divizia B, pentru SC FC) cu un șut plasat, trimis de la marginea careului mare, Blănaru (80) a spart și el, în sfârșit, gheața în tricoul „galben-albaștrilor”, iar Arnăutu (84) nu putea rata ocazia de a-și trece numele pe lista marcatorilor în cel mai categoric succes al echipei noastre din ultimele sezoane.hamza...
Petrolul merge, astfel, în sferturile de finală ale Cupei României, fază care se va disputa în primăvara lui 2020. Până atunci, rămân de dus luptele din campionat, iar mâine, de la ora 11.30, „lupii” vor reveni pe „Ilie Oană”, pentru confruntarea cu ASU Politehnica Timișoara.

Cinci suporteri, șapte goluri!

Liviu Drăghici, cunoscut drept ”Poetul din Peluză”, a fost unul dintre cei cinci suporteri ploieșteni prezenți la… calificarea istorică de la Cluj! Pentru prima data în ”noua istorie” a clubului, numărul golurilor marcate de echipă a ajuns să fie mai mare decât cel al fanilor ajunși la meci, prilej pentru o nouă poezie… clasică, marca ”Poetul din Peluză”!

Cinci inși

De foame și de frig cuprinși
Am mers la stadion convinși
C-o să cântăm așa cum știm
Dar nu ne așteptam să fim
Cinci inși
Chiar jucătorii-au fost surprinși
Că s-așteptau să fie-mpinși
De cântece ca în trecut
Dar s-au mirat când ne-au văzut
Cinci inși
De stropi de ploaie reci atinși
La gol eram deja încinși
Și am strigat de-am răgușit
Dar nu ştiu cât ne-am auzit
Cinci inși
La șapte goluri azi învinși
Ies virușii din teren stinși
Dar parcă se mirau și ei
Uitându-se la lupii mei
Cinci inși
Vin lupii la final surprinși
La noi cei cinci ultrași pretinși
Prin stropii nemiloasei ploi
Toţi un’șpe au cântat cu noi
Cinci inși

 

Foto: Răzvan Păsărică/www.sportpictures.eu