Fosta șefă a DIICOT Alina Bica, condamnată definitiv miercuri la 4 ani de închisoare cu executare, a fost dată în urmărire. Fotografia și informațiile despre Alina Bica au fost publicate pe site-ul Poliției Române, la rubrica „persoane urmărite”.
Ulterior, aceasta a fost dată și în urmărire internațională. Alina Bica a fugit din România la începutul anului trecut și s-a aflat o perioadă în Costa Rica, de unde însă ar fi plecat.Fosta șefă a DIICOT Alina Bica a fost condamnată definitiv, miercuri, la 4 ani de închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzată de favorizarea omului de afaceri Ovidiu Tender. Decizia a fost luată de un complet de 5 judecători de la instanța supremă.
Practic, a fost menținută sentința primei instanțe, care a fost contestată de către fosta șefă a DIICOT.
Potrivit DNA, în cursul anului 2013, omul de afaceri Ovidiu Tender i-a cerut sprijinul Alinei Bica pentru a obţine o condamnare cu suspendare în dosarul RAFO, aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti. Alina Bica le-a solicitat subordonaţilor săi de la DIICOT să ceară în instanţă condamnarea lui Tender la o pedeapsă cu suspendare, potrivit procurorilor DNA.