F.T.

Joi seara, în jurul 18.30, în urma unui apel sosit prin Numărul Unic “112”, patrula de jandarmi din cadrul Postului de Jandarmi Montan Azuga a intervenit în apropierea Cascadei Urlătoarea, din zona staţiunii Buşteni, pentru recuperarea a şapte persoane care s-au speriat de apariţia unui urs pe traseul de coborâre şi au rămas blocaţi pe o stâncă din apropierea cascadei.
Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Prahova, “turiştii au fost localizaţi şi coborâţi în siguranţă în Buşteni. Nu au prezentat probleme medicale, nefiind necesară solicitarea ambulanţei”.
În acest context, reprezentanţii jandarmeriei prahovene recomandă celor care doresc să facă drumeții în zona montană a județului să se informeze cu privire la starea traseelor, condițiile meteorologice și pericolele care pot interveni în zone necunoscute, unde pot fi animale sălbatice, în vederea preîntâmpinării oricăror evenimente nedorite.
Totodată, aceştia mai precizează că, de la începutul anului şi până în prezent, jandarmii au intervenit ca urmare a 258 solicitări pentru îndepărtarea animalelor sălbatice, dintre care 164 fiind pentru urşi !