F. T.

În cursul zilei de marţi, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene (BDNE) au desfășurat o serie de razii rutiere pe şoselele din judeţ, pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente, accentual fiind pus pe verificarea stării tehnice a autovehiculelor, cât şi pe alte abateri comise de şoferi. În acest context, au fost traşi pe drepta zeci de conducători auto, cărora nu numai că le-au fost verificate maşinile din punct de vedere tehnic, dar au fost şi testați cu aparatul etilotest.etilotest
La finalul zilei, bilanţul filtrelor rutiere a fost: 62 de sancțiuni contravenționale, în sumă totală de peste 30.000 de lei. Tot în cadrul acțiunii, polițiștii au aplicat, ca și măsuri complementare, reținerea a șapte permise de conducere, precum şi retragerea a două certificate de înmatriculare auto.
Cu titlu exemplificativ, IPJ Prahova precizează într-un comunicat următoarele abateri: pe DN1A, pe raza localității Vălenii de Munte, a fost identificat în trafic un conducător auto în vârstă de 42 de ani din comuna Teișani, care circula spre Brașov. S-a constatat că bărbatul efectua transport rutier de persoane contra cost, în mod ilegal şi, pe cale de consecinţă, a fost amendat cu 1.000 de lei, fiindu-i suspendat și dreptul de utilizare a autoturismului pentru o perioadă de 6 luni.
Totodată, pe DN 72, agenţii rutieri au depistat un conducător auto care se deplasa din direcţia Ploiești către Tîrgoviște, cu un autoturism ale cărui plăcuțe cu număr provizoriu aveau valabilitatea expirată din data de 05.07.2019. Față de bărbatul în vârstă de 35 de ani, din Filipeștii de Pădure, a fost întocmit un dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “Punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”.
Nici alcooliştii nu au scăpat de vigilenţa oamenilor legii. Astfel, pe DN 1, în zona localității Bărcănești, polițiștii au oprit în trafic un autoturism al cărui conducător auto, în vârstă de 67 de ani din localitate, mirosea a băutură. După testarea cu dispozitivul etilotest, rezultatul a fost 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat! Cum era şi firesc, respectivul s-a ales cu dosar penal.