După opt etape în care au amestecat bunele cu multe şi neaşteptate episoade rele, petroliștii speră să regăsească gustul victoriei pe „Ilie Oană”, în confruntarea cu CS Mioveni (astăzi, ora 17.45).
Fără succes în acest sezon pe „Ilie Oană”, trupa lui Flavius Stoican are parte de o misiune ce pare extrem de complicată la prima vedere. „Lupii” primesc vizita unui adversar în formă, neînvins până acum în campionat, pe care, evident, trebuie să-l privească cu respect, dar nicidecum cu o teamă exagerată. Sigur, momentul poate că nu este cel mai favorabil, privind atât din perspectiva ultimelor evoluții, cât și a problemelor de efectiv (Walace, Racu, Gavrilă fiind accidentați), dar asta nu înseamnă cu Petrolul nu are forța necesară să strângă rândurile și să depășească toate aceste obstacole.
“Întâlnim o echipă cu jucători experimentați – Raul Costin, Herghelegiu, care a strâns puncte multe. Totuşi, cred ca e momentul să ne descătușam. Nu vreau să existe presiune pe jucătorii mei, doar plăcere de a juca” – a început, ieri, antrenorul Flavius Stoican conferinţa de presă premergătoare meciului.
“Sunt momente când Hamza poate decide un joc. Fiecare să joace la nivelul lui și va fi bine. La Galda a avut 3 situații, a marcat o dată. Presiunea ne-am creat-o singuri, în mintea noastră. Cred că o să treacă această crispare. Dacă suntem lucizi vom avea rezultate. Sunt convins, optimist și realist că ne vom bucura la final. Eu cred în acest lot. Sunt echipe care marchează dintr-o jumătate de ocazie, dintr-o deviere și câștigă meciul” – spune Stoican, care înţelege supărarea fanilor, care, astăzi, vor să “boicoteze” peluzele, la propriu. “Suporterii au strâns dezamăgiri si supărări. Dacă rezultatul și jocul vor fi cum trebuie, vor reveni. E momentul să-i aduceam din nou aproape. Trebuie să vină declicul. Ne antrenam bine, am învățat din greșeli, nu vom trata superficial nimic” – a mai spsus antrenorul, care, nici el nu este pe un loc prea “călduţ”, dacă nu se schimbă rapid ceva, în bine.

Cu „viruşii verzi” în Cupă

Jucătorii Petrolului par să fie ocrotitţi de şansă în Cupă, unde, până acum, a întâlnit adversare facile, printre cele mai slab cotate la nivelul turului respective al competiţiei. Acum, găzarii vor avea parte, din nou, de un adversar din eșalonul trei, tragerea la sorți a optimilor de finală scoţând în calea „lupilor” pe Sănătatea Cluj, formație care, în turul anterior, a trecut de chiar deținătoarea trofeului, Viitorul Constanța!Sanatatea Cluj...După ACS Industria Galda, formația noastră își continuă parcursul din Cupa României tot cu o echipă din Liga 3! Numele este, însă, mult mai sonor, CS Sănătatea Servicii Publice Cluj-Napoca fiind una dintre formațiile care s-a specializat, în ultimii ani, în parcursuri suprinzător de lungi în competiția KO!
Inclusiv în această ediție clujenii au reușit o mare surpriză, trecând în „16”-imi de deținătoarea trofeului, Viitorul Constanța, cu scorul de 1-0! Asta după ce, până atunci, le eliminase pe Sticla Arieșul Turda (3-2, deplasare), FC Unirea Dej (3-0, deplasare) și ACS Comuna Recea (3-1, acasă).
În campionat, în schimb, Sănătatea nu a avut o comportare la fel de constantă, ocupând locul 11 în Seria a 5-a a eșalonului trei, cu un bilanț de două victorii, o remiză și două înfrângeri. Din lotul pregătit de către Csaba Kis și Dan Matei fac parte și câțiva jucători cu experiență la nivelurile superioare, precum Ionuț Rada, Raul Ciupe, Dan Roman, Laurențiu Rus și Filip Lăzăreanu, ultimii doi foști componenți, în urmă cu mai bine de un deceniu, ai „galben-albaștrilor”, jucători care, chiar dacă sunt trecuţi bine de “prima tinereţe”, pot încurca orice adversar, dacă sunt “lăsaţi”!
Meciul dintre Sănăteatea și FC Petrolul se va disputa la Cluj, în perioada 29-31 octombrie, în funcție de programul ce va fi stabilit de către televiziunile deținătoare de drepturi.

Tabloul complet al „optimilor de finală”

Sănătatea Cluj – FC Petrolul Ploiești
Foresta Suceava – SC Dinamo 1948
Sepsi OSK Sf. Gheorghe – AFC Astra
Academica Clinceni – AFC Botoșani
Universitatea Cluj – FCSB
AFC Metalul Buzău – ACSM Poli Iași
FC Voluntari – Universitatea Craiova
CS Mioveni – AFC Hermannstadt