FC Petrolul – CS Mioveni 0-0

Stadion: ”Ilie Oană”. Spectatori: circa 3500.
FC Petrolul: R. Avram (cpt.) – Bărboianu, Sîrghi, Cioinac, Țicu – Saim Tudor (61 Deac), Meza Colli, Mihăescu (78 Olaru), I. Stoica – Younes, Arnăutu (61 Munteanu). Antrenor: Flavius Stoican.
CS Mioveni: Croitoru – R. Ghiță, Celea, Beța, Burnea (cpt.) – Anghelina (80 M. Șerban), R. Costin – Ișfan (88 C. Alexe), Coșereanu, Heghelegiu – V. Balint (66 Măzărache). Antrenor: Marius Stoica.
Au arbitrat: Florin Andrei (Tg. Mureș) – Mihai Marius Marica (Bistrița) și Petruța Iugulescu (Târgoviște).
Observatori: Zoltan Tamaș (Odorheiu Secuiesc) și Marian Lumânare (București).
Jucătorul meciului: Croitoru (Mioveni).
Elevii lui Flavius Stoican au mai ratat o dată… Devine, deja, obișnuință, și, nu e bine deloc, pentru că, să fim serioși, s-a dus un sfert de campionat și, dacă spuneai cândva, în vară, când s-a ”rupt lanțul” și s-a ”spart banca”, că toate investițiile nu vor fi confirmate și transpuse în jocul echipei, erai considerat …nebun.
Și totuși, Petrolul rămâne fără victorie, în acest sezon, pe „Ilie Oană”, și după meciul cu CS Mioveni, singura formație neînvinsă în această ediție de campionat. A fost 0-0 la capătul unui joc în care „găzarii” au avut, din nou, destule ocazii, fără să reușească să fructifice vreuna dintre ele, iar acest ”zero” din dreptul golurilor marcate ar trebui să îngrijoreze cel mai mult, pentru că e inadmisibil să ajungi la cifre ”subunitare” la capitolul media golurilor marcate, când vrei să promovezi! Să fim serioși, cu 2-3 goluri din acțiune date în 8 meciuri, poziția la mijlocul clasamentului pe care Petrolul o ocupă acum este chiar ”reală și realistă”! De ce noile achiziții nu confirmă? De ce Blănaru nici măcar nu e pe la echipă, dacă Gavrilă a fost ”semnat” accidentat, și multe alte ”amănunte” de acest gen, sunt doar niște ”nuanțe” necunoscute ale unui tablou care are nevoie de altceva! Noroc că vin meciurile cu Pandurii și ”Daco-Getica”… Prietenii știu de ce! Campionatul, spun mulți, de-abia de etapa următoare începe.
Cu destule indisponibilități în lot, ultima dintre ele, cea a lui Laurențiu Marinescu, apărută după o accidentare suferită chiar la antrenamentul de dinaintea jocului, și venind după o perioadă în care evoluțiile și, implicit, rezultatele nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor, petroliștii n-au reușit să rupă șirul meciurilor fără victorie pe „Ilie Oană” nici în confruntarea cu CS Mioveni. O întâlnire de la care se aștepta să fie cât se poate de complicată, în condițiile în care gruparea argeșeană este una dintre „nucile tari” ale campionatului, rămasă singura fără eșec și după meciul de la Ploiești.
Și de această dată Petrolul a fost echipa care și-a creat ocazii, având șansa, în ambele reprize, să deschidă tabela de marcaj. În prima parte, Saim Tudor (26) l-a evidențiat pe portarul Croitoru cu un șut din afara careului, apoi Ianis Stoica (27) n-a putut să-l învingă pe goalkeeperul oaspeților cu o lovitură de cap de la 6-7 metri, lateral dreapta. Iar Hamza Younes (35) a fost ghinionistul de serviciu, atunci când mingea trimisă cu călcâiul, de către atacantul tunisian, a trecut paralel cu linia porții!
După reluare, Ianis Stoica (55) n-a profitat de pasa excelentă a lui Saim Tudor și a tras alături, din mijlocul careului, iar Croitoru a mai reușit o paradă salvatoare la un șut al lui Saim Tudor (60), expediat de la 18 metri. La jumătatea reprizei a doua, echipa Mioveni a avut, și ea, șansele sale, dar Avram a intervenit impecabil la șuturile, de la distanță, trimise de către Raul Costin (63 și 64), după care finalul s-a jucat mai aproape de careul vizitatorilor, argeșenii având cea mai importantă oportunitate a lor chiar la ultimele secvențe ale partidei! Ianis Stoica...
S-a terminat, la fel ca și în meciul disputat în campionatul trecut, nedecis, 0-0, iar Petrolul nu izbutește să se apropie de plutonul fruntaș, ocupând, după nouă etape, poziția a 11-a, cu 12 puncte obținute din opt partide jucate. Urmează, sâmbătă, de la ora 12.00, confruntarea din deplasare cu Pandurii Tg. Jiu.
Ar mai fi ceva de spus și de protestul fanilor din peluze, sătui să constate că sigur ”ceva nu merge”. Că jucătorii sunt mercenari, că banii se ”scurg” după anumite tipare și cu semne de întrebare etc.! Pare că una se spune, alta se face, iar cuvintele celor din teren, staff și conducere sunt doar… simple vorbe!

Foto: Răzvan Păsărică/www.sportpictures.eu

Program etapa a 10-a

sâmbătă, 5 octombrie, ora 11:00
Farul Constanţa – Sportul Snagov
CS Mioveni – FK Csikszereda
Daco-Getica Bucureşti – Dunărea Călăraşi
Concordia Chiajna – Metaloglobus Bucureşti
CSM Reşiţa – Viitorul Pandurii Târgu Jiu
sâmbătă, 5 octombrie, ora 12:00
Pandurii Târgu Jiu – Petrolul Ploieşti – DigiSport 1, LookSport,TelekomSport 1
sâmbătă, 5 octombrie, ora 14:00
ASU Politehnica Timişoara – Campionii FC Argeş
duminică, 6 octombrie, ora 13:00
Universitatea Cluj – Ripensia Timişoara – DigiSport 1, LookSport, TelekomSport 1
marţi, 8 octombrie, ora 19:30
Turris Oltul Turnu Măgurele – SCM Gloria Buzău – DigiSport 1, LookSport, TelekomSport 1
Rapid – UTA Arad a fost amânat pentru o dată care va fi anunţată ulterior.