Rodica Paraschiv,
deputat PSD de Prahova

La doar o săptămână de la votul asupra moțiunii de cenzură, din Parlamentul României, au început să se cearnă oamenii de bună credință de impostori.
Cei care se băteau cu pumnul în piept că vor merge împreună până în pânzele albe au început deja să își dea arama pe față și să-și dezvăluie adevăratele apucături, de trădători și de mincinoși.
Câteva zile au fost de ajuns pentru a ieși la iveală comportamentele discreționare, care țin cont doar de interesele de moment, ale celor din PNL, din USR sau din celelalte formațiuni politice adunate laolaltă în ziua moțiunii pentru a da jos Guvernul PSD.
După moțiune, românii au văzut care este starea de fapt în care se află partidele al căror singur scop era dărâmarea guvernului. Imediat după votul din Parlament, au început discuțiile contradictorii. Cine vrea și cine nu vrea la guvernare? Cine vrea și cine nu vrea alegeri anticipate? Ulterior, nu a trecut mult timp până la schimbările radicale ale opiniilor ante-moțiune.
Ludovic Orban, aflat în chinurile creării unui “Guvern al meu” pentru președintele Klaus Iohannis, se lovește de condiționări din partea celor care i-au stat aproape la moțiune.
Unul dintre exemple poate fi acela al relației dintre USR și PNL. Pentru a-i vota lista de propuneri pentru viitorul guvern, USR a venit cu solicitarea ca parlamentarii PNL să susțină alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Liberalii au făcut ce au știut ei mai bine: au chiulit de la votul din Senat, prima cameră sesizată în legătură cu această propunere pentru alegerile locale de anul viitor.
Lucrurile s-au precipitat și mai mult în ultimele zile, după ce liderul USR, Dan Barna, care se vrea în fruntea statului, a fost lovit din plin de o anchetă prezentată de jurnaliștii de la Rise Project. Un demers jurnalistic excelent, care arată, în amănunt, cum s-au folosit fonduri europene pentru “creșterea” unor personaje care au strigat din toți rărunchii “fără penali în funcții publice”.
O anchetă amplă care mai scoate la iveală și o altă fațetă a opiniei liderilor politici sau a celor din mișcarea #rezist: este bine când se fac dezvăluiri despre “afacerile necurate” ale reprezentanților PSD, dar nu este la fel de bine să fie dezvăluite dedesubturile unor posibile operațiuni cu iz penal puse la cale și duse la bun sfârșit de către aceia care clamează că sunt apărătorii dreptății și adevărului absolut!
Despre răzgândirea unor lideri, funcție de evenimentele care vin ca un tăvălug peste ei, merită să medităm cu toții. Din nou, un exemplu din USR, partidul ai cărui lideri strigau la propriu că alegerile anticipate ar fi soluția momentului. Dar care, după atacul la adresa lui Dan Barna, cel mai “fericit” dintre români, au reconsiderat ideea anticipatelor.
Pentru că vântul pare că nu mai bate din spate pentru liderii USR, ci îi izbește în plină figură!
Cât despre membrii PNL, numai “de bine”! Se lovesc singuri de propriile orgolii, de propriile bătălii interne pe funcțiile de la centru și din teritoriu…
Așteptăm momentul în care să vină în piața publică și să se autoflageleze, cerând scuze poporului pentru măsurile pe care au de gând să le aplice, după preluarea puterii!