George Marin
Balansând între Gavrilă și Deac, curioși să vedem cum justifică ambii postura de titular, „placa radiografică” s-a așezat, până la urmă, sub numele celui de-al doilea. Ce am văzut pe teren, ca zonă avută în grijă?
Deac și-a văzut de zona (nu banda! – dar nici echipa adversă nu a trecut prea des pe acolo) dreaptă, cu intrări spre centru schimbând locul cu Gavrilă. Manevră fără efecte semnificative. Cum nici prezențele sale în careul advers nu au ieșit în evidență. Deac a avut și multe momente statice. Motiv, cu siguranță nu singurul, pentru care a fost schimbat la pauză. Să vedem și cifrele: 17 baloane jucate în total, 10 pase (una spre înapoi, 6 în lateral, din care 2 greșite, și 3 spre înainte, din care una greșită), alte două mingi pierdute, o recuperare, o intercepție, o centrare fără efect, un șut pe poartă (slab, amintit în cronica meciului), a driblat o dată și a fost driblat tot o singură dată. A suportat un fault. A, era să uităm un corner obținut (minutul 43). Acest corner, pe care statistica îl trece, cu sânge rece, la capitolul „realizări”, a fost obținut după o decizie de neînțeles pentru toată lumea. După ce a trecut cu șansă de Fota, fundașul stânga advers, deși a avut timp destul să mai avanseze câțiva pași pentru a putea privi careul și a trimite o centrare bună, Deac a avut grijă să protejeze ieșirea balonului în corner!!! Cu o minge jucată la aproape fiecare trei minute, pentru un mijlocaș de atac este puțin. Înseamnă că nu a căutat mingea atât de mult pe cât ar fi trebuit. Fără să apelăm la InStat, a fost foarte clar că Deac și-a păstrat energia pentru meciurile viitoare. Dacă și Stoican consideră că Deac mai merită să prindă lotul…
Arnăutu: ce au ei și eu nu am?
Cu siguranță că Arnăutu avea tot dreptul să-și pună această întrebare atunci când s-a văzut pe banca de rezerve. Preluând ștafeta de la Deac, dar nu și poziția în teren, InStat-ul nostru manual l-a preluat pe Arnăutu. Normal ar fi fost să monitorizăm poziția ocupată inițial de către Deac, poziție care a fost preluată de Gavrilă, dar Gavrilă a fost în teren din primul minut și aparatul nostru de monitorizare nu l-a putut înregistra pentru că este un model mai simpluț .
Așadar, cifre, tot pentru 45 de minute, ca și în cazul lui Deac: 28 baloane jucate în total, 14 pase (4 spre înainte, 6 spre înapoi, 4 în lateral; a greșit câte una în fiecare direcție), o centrare (blocată), un corner obținut, 3 respingeri cu capul (da, a avut o rază de acțiune mult mai extinsă, a ajuns și în careul propriu, a depus mult mai mult efort!), 2 driblinguri efectuate (unul l-a dus spre o bună pătrundere, minutul 85), 3 baloane pierdute. A suportat un fault.
Și, ce este mai important pentru un atacant, a dat patru lovituri spre poartă. Cele două pe cadrul porții au reprezentat și două goluri. La primul este de remarcat colaborarea cu Hamza. Și nu și-a neglijat nici ceilalți coechipieri în combinații. Mai încape comparație cu cifrele lui Deac? Nicidecum, vedeți bine! A făcut Stoican o mutare inspirată? A făcut, cuuuum să nu! Și atunci, ce au avut Deac, Gavrilă, Guy, iar Arnăutu și Hamza nu au avut?