George Marin

Tot sperând la prima victorie pe teren propriu în această ediție de campionat era foarte clar că atacul trebuia sprijinit de mijlocași. Astfel, la radiografie i-a venit rândul mijlocașului dreapta, Alexandru Zaharia. Cifric, Zaharia a fost destul de prezent în joc. A jucat 42 de baloane, dând 38 de pase, dintre acestea doar 3 fiind greșite. Diferența de 4 o reprezintă baloanele pierdute ca urmare a unor greșeli tehnice, în speță preluări greșite (3) și a unei pase recepționate dar imposibil de controlat. Pe lângă acestea, ar mai fi putut juca alte 4 baloane, chiar cu consecințe plăcute pe tabela de marcaj, dar cele câteva tentative de lansare a sa către poarta adversă au fost imprecise. Dacă luăm în considerație perioadele de joc, aici găsim un dezechilibru adânc. Numărul de baloane jucate după pauză aproape s-a dublat față de cel din prima parte. A fost în concordanță cu tendința echipei de a juca pe o anumită parte, anume pe stânga și, în același timp, în strânsă legătură cu mutarea lui Zaharia de pe partea dreaptă pe partea stângă la finalul primului mitan. Astfel, Stoican a prefigurat și înlocuirea lui Șaim cu Munteanu, acesta din urmă rămas să acopere flancul drept.
Tot la capitolul cifric putem nota pentru Zaharia: 5 driblinguri, 4 intercepții, 4 centrări din acțiune (una prezentând oarecare pericol pentru poarta adversă), 5 cornere executate (dintre care 3 foarte bine, rezultând golul lui Cioinac, din minutul 3, și reluarea peste poartă a lui Hamza, din minutul 6, precum și două lovituri neutilizabile). Nu uităm cele 5 șuturi trase spre poartă, toate în mitanul secund. Două au fost cu potențial de gol și au fost deviate de portar în corner (minutele 50 și 90+2, ultimul din lovitură liberă, un fel de corner, dar mai scurt), un altul a fost deviat de un fundaș în stâlpul porții (minutul 60), un al patrulea a trecut puțin pe lângă poartă (minutul 84), iar ultimul s-a dus total aiurea (minutul 90+3), urmare a încurajării sădite de lovitura liberă bătută cu un minut mai înainte.
În fața unei echipe sărăcuțe în exprimare era normal ca un mijlocaș precum Zaharia să fie parte integrată a atacului. Așa a și făcut. Și-a acoperit zona, a atacat careul advers de câte ori a avut ocazia, a încercat pătrunderi și combinații pe partea stângă, a executat eficient loviturile libere în lipsa lui Marinescu, din execuțiile sale rezultând un gol și alte trei ocazii de gol, mai sus enumerate. În apărare a fost nevoit să se retragă de puține ori, în conformitate cu neputința adversarului. Totuși, s-a întâmplat într-un rând să nu poată opri pătrunderea adversarului (minutul 56). Per total, Zaharia a fost eficient, chiar dacă nu a luat ochii, cum se spune. De aici derivă și afirmația din titlul articolului.