Fără să dezamăgească, dar și fără să convingă în primele runde ale eșalonului secund, Petrolul caută să-și acopere ”găurile” din lot, fiind vizibil faptul că echipa lui Flavius Stoican ar mai avea nevoie ”de câte ceva” pentru a fi cu adevărat competitivă și a avea soluţii pe toate posturile. Atacantul, juniorul ”numărul 10” reprezintă tot atâtea … provocări pentru staff, în completarea lotului, primul dintre compartimente fiind completat cu jucătorul Ștefan Blănaru, acesta urmând să îmbrace tricoul echipei ploieștene în următoarele două sezoane.
În vârstă de 30 ani, atacantul Blănaru vine direct din primul eșalon, de la FC Hermannstadt, formaţie pentru care a bifat, din 2018 încoace, 41 de meciuri în Liga 1 și 4 goluri marcate.
De-a lungul carierei sale, Blănaru a mai jucat pentru Millenium Giarmata, Luceafărul Oradea, CS Osorhei, Naţional Sebiș, FC Olt Slatina, Ripensia Timișoara și ASU Poli Timișoara, urmând să-l ”concureze” pe Sergiu Arnăutu, titular de drept în avanposturi, deocamdată, zilele următoare fiind așteptată cel puţin încă o nouă achiziţie în lotul ”lupilor”.