V. Stoica

Ploile torențiale și inundațiile de la începutul lunii iunie au făcut prăpăd în mai multe localități din județul Prahova, printre acestea fiind și comuna Valea Călugărească.
Potrivit reprezentanților Primăriei Valea Călugărească, procesul-verbal întocmit în urma constatărilor și evaluărilor făcute de comisia special constituită pentru verificări arată că peste 100 de case și mai multe sectoare de drumuri din localitate au fost deteriorate.
Autoritatea locală a demarat procedurile legale ce se impun în astfel de cazuri, fiind semnat un contract de expertiză pentru refacerea infrastructurii rutiere afectate de inundații. În prezent, se așteaptă soluția tehnică, valoarea investiției, dar și sprijin financiar de la Guvernul României, pentru a putea fi lansată procedura de achiziție a lucrărilor pentru reparații.
„Din păcate, reabilitarea drumurilor distruse nu se poate realiza atât de repede pe cât ne dorim, până nu se realizează o expertiză și se obțin avize. Sunt anumite proceduri legale pe care suntem obligați să le demarăm, pas cu pas, fiind vorba despre reparații capitale ale anumitor porțiuni de drum care nu pot fi realizate fără soluții tehnice concrete. Până în prezent, am încercat să găsim soluții de moment ce ne-au stat în putere pentru a diminua disconfortul creat cetățenilor”, afirmă primarul localității, Vasilică Neacșu.