Petre Apostol

Atleţii de la CSM Ploieşti au participat, marţi şi miercuri, la Piteşti, la etapa finală a Campionatelor Naţionale de seniori în aer liber, sportivii pregătiţi de antrenorii Augustin Iancu şi Robert Munteanu reuşind să obţină, în total, patru medalii: dintre care una de aur, două de argint şi una de bronz.
Cea mai bună performanţă a fost stabilită de ştafeta de 4×400 metri, care a câştigat proba cu avans de aproape o secundă în faţa celor de la CSU Cluj-Napoca. Mihai Lazăr, Cristian Radu, David Năstase şi Constantin Andonii au oprit cronometrul dupămedalii atleti CSM1 3:13.98 minute, trecându-şi în palmares medaliile de aur.
Tot o „ştafetă” a obţinut şi una dintre medaliile de argint ale clubului ploieştean, băieţii de la 4×100 metri clasându-se în urma celor de la CSM Slatina. În formula Alexandru Geamănu, Petre Rezmiveş, Costin Homiuc, Cristian Radu, ştafeta de la CSM Ploieşti a sosit cu timpul de 41.01 secunde, campionii încheind cursa în 40.93 secunde.
Cealaltă medalie de argint i-a revenit lui Petre Rezmiveş, la proba de 100 metri, sosind cu timpul de 10.54 secunde, în urma lui Ionuţ Neagoe, de la CSM Slatina (10.40 secunde).
Palmaresul clubului municipalităţii ploieştene a fost completat cu medalia de bronz obţinută de Marius Ionescu, atletul care este un specialist al maratonului reuşind să se claseze al treilea în proba de 10.000 de metri, cu timpul de 30:14.47 minute, în urma lui Nicolae Soare (CS Ştiinţa Bacău – 29:39.42 minute), respectiv a lui Alexandru Corneschi (CSM Craiova – 29:56.49 minute).
De menţionat că aproape de medalii s-au mai aflat şi sportivii Cristian Radu (locul 4 la 400 metri), David Năstase (locul 5 atât la 400 metri, cât şi la 200 metri) şi Alexandru Geamănu (locul 6 la 200 metri), cu menţiunea că David este doar în primul an la categoria tineret, iar Alexandru este chiar mai mic, fiind junior.
Ar mai fi de adăugat faptul că de la CSM Ploieşti a lipsit, din cauza unei accidentări, Rareş Toader, unul dintre favoriţii la titlul naţional la proba de aruncare a greutăţii.