Ploieşteanul Bogdan Popa, cel mai bun tricolor

Petre Apostol

Echipa naţională de baschet masculin a României s-a impus, miercuri seară, la Bratislava, în duelul cu Slovacia, reuşind, astfel, să avanseze de pe prima poziţie a Grupei F din pre-calificări la FIBA EuroBasket 2021 Qualifiers.
Naţionala condusă de antrenorul Tudor Costescu a încheiat, astfel, grupa cu patru victorii din tot atâtea posibile, în ultimele două partide liderul marcatorilor din tabăra tricoloră fiind tânărul ploieştean Bogdan Popa. După victoriile cu selecţionata Ciprului (89-63 şi 85-70) şi succesul în disputa cu Slovacia, scor 85-68, obţinut la Ploieşti, în urmă cu o săptămână, miercuri seară, echipa României a evoluat la Bratislava în faţa principalei rivale la prima poziţie, Slovacia, în ultima partidă din Grupa F a pre-calificărilor.
Dornici să-şi continue drumul spre turneul final continental, tricolorii au avut din nou o evoluţie solidă, cu un sfert doi fabulous (adjudecat la 19 puncte diferenţă). De altfel, a fost singurul sfert câştigat de tricolori, dar a fost suficient pentru a-şi adjudeca victoria, cu scorul de 77-74, graţie evoluţiilor bune ale lui Popa, Paliciuc, Watson, Tohătan, Dragoste, Olah şi Căţe.
Bogdan Popa a fost liderul tricolorilor, deşi nu a fost titular în acest meci, evoluând, totuşi, peste 24 de minute. Acesta a încheiat cu 14 puncte, 5 recuperări (două ofensive), trei pase decisive şi nicio minge pierdută, fiind cel mai eficient jucător al echipei României, cu un coeficient de +20.
În următoarea fază a preliminariilor pentru turneul final continental, „vulturii” vor da piept cu puternicele naţionale din Spania, Polonia şi Israel, meciurile urmând să se dispute în trei „ferestre”: februarie şi noiembrie 2020 şi februarie 2021.

Clasamentul final al Grupei F din cadrul FIBA EuroBasket 2021 Pre-Qualifiers:
1. ROMÂNIA – 8 puncte (4 victorii);
2. Slovacia – 6 puncte (2 victorii şi 2 înfrângeri);
3. Cipru – 4 puncte (4 înfrângeri).