N.D.

La sfârşitul acestei săptămâni, mai exact pe data de 1 septembrie, la Câmpina va fi organizată o nouă ediţie a manifestării Open MTB Race for Autism. Startul competiției, care anul acesta se află la cea de-a VIII-a ediţie, va avea loc pe Platoul Muscel, potrivit organizatorilor fiind înscrişi aproape 400 de participanţi. Competiţia va avea patru trasee, conform gradului de pregătire al participanţilor, cu menţiunea că traseul pentru copii cu vârste între 5-6 ani va avea aproximativ 2 km. În ziua concursului, programul competiției este următorul: la ora 7.00, organizatorii vor amplasa porțile de start și marcajele în spațiul alocat în zona Plecare/Sosire; între orele 7.00 – 9.00 se vor distribui kiturile de concurs; ora 10.00 – ședința tehnică, o oră mai târziu fiind programată începerea competiției, cu probele de ciclism pentru Elite și Master/Avansați, amatori, profesioniști și copii. La finalul probelor de concurs vor fi anunţaţi şi câştigătorii, respectiv la ora 13.30 – premierea pentru copii categoriile 5-12 ani, iar la ora 16.00 – premierea copiilor cu vârste cuprinse între 13-14 ani, cadeți, juniori și adulți.
Pe durata competiției, pentru a asigura securitatea competitorilor – dintre care o mare parte sunt și în acest an copii – cu acordul partenerilor locali, câteva străzi sau sectoare de drum aflate pe traseul competiției vor fi restricționate de către Inspectoratul de Poliţie Prahova/Serviciul de Poliţie Rutieră, în baza avizului depus la sediul acestuia. Astfel, în intervalul orar 9.00 – 15.00, va fi restricționat accesul auto pe strada Prutului, iar drumul care leagă Câmpina de Cornu și care străbate platoul Muscel, în intervalul orar 9.00 – 16.00.
Întrecerea care se va desfăşura la Câmpina este un eveniment sportiv al cărui scop este de a încuraja un stil de viaţă sănătos, dar şi de a promova municipiul Câmpina şi împrejurimile sale. Totodată, competiţia are şi o componentă caritabilă, sumele rezultate din taxele de participare urmând să fie utilizate pentru proiecte destinate copiilor cu autism.