F. T.

Începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (24/25 august) și până miercuri, polițiștii Serviciului Rutier din cadrul IPJ Prahova, împreună cu agenți de la mai multe posturi locale din județ, au desfășurat o serie de acțiuni care au vizat creșterea siguranței rutiere pe drumurile publice.
Acțiunile au avut loc atât pe timp de zi, cât și noaptea, oamenii legii acționând pe raza orașelor Câmpina şi Vălenii de Munte, cât şi a localităţilor arondate, pentru prevenirea şi combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere, în special pentru identificarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză, care conduc autovehicule sub influenţa băuturilor alcoolice, precum şi a celor care efectuează transport ilegal de persoane.
În contextul filtrelor organizate, lucrătorii din poliție au controlat 412 autovehicule şi au efectuat 209 testări cu aparatul etilotest, aplicând 117 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 42.700 de lei. Totodată, au fost reţinute trei permise de conducere, patru certificate de înmatriculare, precum şi trei seturi de plăcuţe cu numere de înmatriculare.
Cu titlu exemplificativ, reprezentanții IPJ Prahova amintesc că, într-una dintre raziile efectuate, l-au prins pe un șofer băut, cu o alcoolemie de 1,63mg/l alcool pur în aerul expirat și, pe desaupra, mai avea și permisul suspendat.
Bărbatul – în vârstă de 46 de ani, din Telega, circulând pe Bulevardul Carol I din Câmpina, pe fondul nepăstrării distanţei de siguranţă în mers, a intrat în coliziune faţă-spate cu un autoturism care se afla staţionat la semafor, la volanul căruia se afla o femeie de 38 de ani. În urma impactului a rezultat vătămarea corporală uşoară a unui minor de 5 ani, pasager în primul autoturism. Pe numele bărbatului a fost deschis dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului, conducere fără permis şi vătămare corporală din culpă. Totodată, acesta a și fost reținut pentru 24 de ore.
Într-o altă noapte, pe DJ 102I, în zona localității Valea Doftanei, a fost depistat un bărbat din Covasna, care conducea un ATV având o alcoolemie de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat. Și acesta s-a ales cu dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului.
Un alt dosar penal a fost întocmit pe numele unui cetățean marocan care a fost prins conducând un autoturism pe DJ 214, pe raza comunei Brebu, deşi avea permisul de conducere reţinut pentru o altă faptă săvârşită anterior. Mai mult, conducătorul auto se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, înregistrând pe aparatul etilotest o valoare de 0,20 mg/l alcool pur în aerul expirat.