• În majoritatea cazurilor, datele de expirare  înscrise pe alimente nu indică momentul în care produsul devine periculos pentru consum. Mai degrabă, datele înscrise pe ambalaj reprezintă părerea producătorului cu privire la momentul în care produsul devine neatrăgător şi nu mai are acelaşi gust ca la început. Pe de altă parte, alimente precum mezelurile, laptele, brânza și cele preparate, ar trebui aruncate după ce data înscrisă pe ambalaj a trecut, din motive de siguranță alimentară, scrie Unica.

• Ciuperca unghiei poate fi o afecțiune persistentă dacă rămâne netratată.  Cel mai comun semn al ciupercii constă în îngroșarea unghiei, precum și îngălbenirea ei. Unghia poate lua culoarea galbenă, albă sau neagră. În timp, îngroșarea poate duce la desprinderea unghiei de piele. Dacă infecția nu este tratată, complicațiile pot provoca durere și disconfort, prin urmare, tratamentul se va prelungi pe o perioadă lungă de timp.

• Atunci când mâncăm pe fugă, nu mai suntem atenţi la ceea ce mâncăm şi asta înseamnă două lucruri: nu putem savura alimentele din farfurie şi nu putem percepe la timp senzaţia de saţietate. Când mâncăm pe fugă înghiţim mai mult aer, care va determina sau accentua fenomenele de balonare, favorizate şi de mărunţirea ineficientă. Mai ales cei care suferă de boala de reflux gastroesofagian trebuie să evite mâncatul în grabă, pentru că pot să apară arsuri esofagiene sau regurgitaţii alimentare, conform Descoperă.

• Conform unui raport din revista Scientific American, atunci când temperaturile ajung să crească foarte mult, primul efect pe care îl vom resimți va fi dificultatea concentrării pe termen lung. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că organismul  va consuma o mare parte din resurse încercând să se răcorească mai eficient, potrivit Unica.