F.T.

În afară de așa zisele acțiuni punctuale efectuate de către jandarmi la mijloc de codru des, pentru prinderea hoților de lemne, un rol important îl au și raziile efectuate de către polițiști împreună cu personal din cadrul Direcției Silvice Prahova.
În acest din urmă caz, jargonul de specialitate se referă la “circulația materialului lemnos”. Tocmai în acest context, polițiștii din Apostolache au derulat, pe raza comunei Iordăcheanu, acțiuni pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice.
Potrivit reprezentanțílor Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Prahova, “cu acest prilej, au fost controlate 32 de autovehicule și două atelaje hipo, fiind aplicate 22 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 15.690 lei”. Grosul amenzilor a fost trecut la “pasivul” celor care fură lemne, fiindcă tot reprezentanții poliției prahovene menționează faptul că “ au fost identificați doi bărbați din localitate (Iordăcheanu – n.n.), bănuiți de tăierea și sustragerea a șapte arbori specia stejar, pe care i-au transportat pe raza satului Verbila. Cei doi au fost sancțíonați contravențional, cu amenzi în valoare totală de 12.000 lei”.
Tot cu referire la circulația materialului lemnos, după cum ne-a spus inginerul Ovidiu Ștefănescu, responsabil compartiment “Pază” din cadrul Direcției Silvice Prahova, în perioada 1 ianuarie – 30 iunie a.c., angajații instituției au efectuat peste trei mii de controale împreună cu poliția, în urma cărora au fost date amenzi însumând zeci de mii de lei.