Petre Apostol

La finalul săptămânii trecute, cinci sportivi de la CSM CFR CSŞ Ploieşti au fost în lotul naţional al României care a participat la Campionatele Balcanice de Judo U15 (juniori 4).
Campionatele Balcanice pentru juniori 4 au avut loc la Skopje (Macedonia de Nord), în perioada 14-16 iunie, reprezentanţii grupării ploieştene reuşind să obţină două medalii: una de aur şi una de bronz.
Vanessa Tolea a cucerit aurul la categoria 44 kg, după ce a trecut, pe rând, de Amina Meryem Hebib (Bosnia şi Herţegovina), Antoaneta Borisova (Bulgaria), Ceren Ylmaz (Turcia) – în semifinale, şi Bianca Pop (România) – în finală.
Bogdan Petre a obţinut medalia de bronz la categoria 73 kg, după ce a pierdut în primul tur cu sportivul care avea să cucerească aurul, Vidak Maljevic (Bosnia şi Herţegovina), acesta trecând, în recalificări, de Arda Ozen (Turcia) şi de Zvezdelin Iliev (Bulgaria), pentru ca în lupta pentru medalia de bronz să îl învingă pe Himmet Yilmazel (Turcia).
Ceilalţi trei sportivi prahoveni din lotul naţional au înregistrat următoarele rezultate:
– Alexandra Ciurcă (48 kg) a pierdut în primul tur cu Znezhana Gramatikova (Bulgaria) şi, apoi, în recalificări, cu Galini Sirinidou (Grecia);
– Rareş Costache (42 kg) a fost învins în primul tur de Abdulsamet Cakir (Turcia) şi, apoi, în recalificări, de Nikolaus Ginis (Grecia);
– Andrei Tunea (46 kg) a pierdut în primul tur cu Enes Uslu (Turcia) şi, apoi, în recalificări, cu Berisha Muhamed (Muntenegru).
La competiţia din Macedonia de Nord au luat parte 138 de sportivi din zece ţări: Albania, Bulgaria, Bosnia şi Herţegovina, Cipru, Grecia, Kosovo, Macedonia de Nord, Muntenegru, Turcia şi România.