Reprezentanții rafinăriei Vega Rompetrol au premiat, și în acest an, elevii prahoveni care au participat la concursul de educație ecologică „Gândește verde, gândește curat”. Aflată la a XI-a ediție, competiția a mobilizat tinerii de la 18 școli gimnaziale și 8 licee. Festivitatea de premiere a avut loc marți, 4 iunie 2019, la Sala Europa a Consiliului Județean Prahova. Concursul pe teme de mediu sprijinit de Rompetrol și de alți actori economici a fost organizat de Agenția pentru Protecția Mediului Prahova.

„Am avut deosebita plăcere de a participa, alături de elevii și cadrele didactice din Prahova, la festivitatea de premiere a concursului „Gândește verde, gândește curat”. Este o competiție care a devenit deja o tradiție pentru noi, iar rafinăria Vega Rompetrol este alături de organizatori și de participanți, ca în fiecare an, pentru a sprijini inventivitatea copiilor și dorința lor sinceră de a schimba lumea într-un loc mai bun, mai curat. Compania noastră este implicată în multe proiecte dedicate comunității și vom continua, prin acțiunile noastre, să investim în dezvoltarea comunității prahovene. Ne dorim să contribuim prin diverse moduri la construirea unui viitor mai bun pentru tineri, întrucât ei reprezintă viitorul”, a declarat Daniela Iancu, Coordonator QHSE Rompetrol Rafinare – Rafinăria Vega Ploiești.

Competiția a fost împărțită între două categorii de vârstă. În cadrul secțiunii A, dedicată elevilor de gimnaziu, au fost propuse o serie de tematici provocatoare pentru tinerii care au dat dovadă de inventivitate și de o preocupare crescută pentru protecția mediului înconjurător.

Una dintre etapele concursului, denumită „Ecobrazi la centenar” a presupus confecționarea de către elevi a unui brăduț de Crăciun construit, exclusiv, din materiale reciclate. Totodată, tinerii au realizat o serie de montaje în acord cu tematica anului 2019 – Schimbările climatice și zonele umede. Participanții au realizat tablouri din materiale provenite din natură, în cadrul etapei „Luna Pădurii”.

De asemenea, elevii au primit provocarea să realizeze o fotografie legată de importanța Zilei Pământului. Fotografia a fost însoțită de un scurt eseu despre semnificația acestei zile și povestea din fotografia realizată. În cadrul secțiunii B a concursului, în care au fost implicate cele opt licee, a fost organizată o sesiune de Debate, în care elevii s-au „confruntat” pe teme legate de importanța pădurilor și pe problemele de mediu din zonele urbane.

Premiul oferit de Rompetrol a fost acordat Colegiului Național Alexandru Ioan Cuza din Ploiești, în cadrul secțiunii de debate. Acesta a constat dintr-un proiector Optoma S334e cu ecran de protecție manual plus Screen și o imprimantă HP Color Laser Jet, echipamente care vor fi folosite în cadrul proceselor educaționale. Premiile au fost acordate de Daniela Iancu, Coordonator QHSE Rompetrol Rafinare – Rafinăria Vega Ploiești și de Răzvan Cristea, manager producție SC Rompetrol Rafinare – Rafinăria Vega Ploiești.

 

Departamentul de Comunicare și Relații Publice

KMG International