• Temperaturile ridicate și umezeala extremă din ultima perioadă au favorizat înmulțirea țânțarilor. Aceste insecte transmit agenţi patogeni care produc îmbolnăviri la om și la animale, iar cele mai cunoscute boli răspândite de țânțari sunt arbovirozele, dintre acestea făcând parte și infecţia cu virusul West Nile. Oboseala inexplicabilă sau sensibilitatea la lumină sunt simptome care ar trebui să ne trimită imediat la medic. Alte simptome care impun prezentarea la medic sunt: febra ridicată însoțită de durere de cap intensă, vărsături, stare generală alterată, rigiditate la nivelul gâtului; dezorientare, scrie Click.
• De ce ne ustură, de fapt, ochii la piscină? În primul rând, acest disconfort apare din cauza pH-ului apei din piscină. În mod normal, aceasta variază între 7.2 şi 7.8. Când se află în acest interval, atunci există un echilibru al apei şi există şanse mai puţine să aibă un impact asupra piscinelor. Mai mult, când pH-ul se află în acest interval, chiar şi pentru ochii înotătorilor se crează un spaţiu confortabil, iar asta pentru că pH-ul ochiului uman este de 7.4. Dacă nivelul pH-ului este mai mare sau mai mic, se creează disconfort la nivelul ochilor. Cel de-al doilea motiv al prezenţei disconfortului de la nivelul ochilor este lipsa clorului, conform csid.ro
• „În depresiile ușoare sau moderate, psihoterapia este tratamentul cel mai adecvat. Dar în cazurile severe de depresie, medicația este recomandată în general, în plus, faţă de psihoterapie. În tratamentul combinat, medicamentele pot scuti bolnavul de simptomele fizice într-un timp scurt. Iar acest timp va permite psihoterapiei să furnizeze mai multe modalităţi eficiente de tratament la problemelor celor suferinzi”, conform psihologului Dorina Stamate citată de Doctorul Zilei.
• Transpirația excesivă poate anunța unele afecţiuni. Ea poate masca boli deosebit de grave, mai ales atunci când este însoțită și de un miros persistent, specific, înțepător. Diabetul, bolile cardiovasculare, boala Parkinson, cancerul, pneumonia, tulburări ale glandei tiroide, insuficienţa hepatică sau renală, toate duc la creşterea cantităţii de transpiraţie. Pe de altă parte, nu e cazul să vă impacientaţi în perioada pubertăţii, a menstruaţiei, a menopauzei, când hormonii sunt responsabili cu stimularea activităţii glandelor sudoripare, notează Libertatea pentru femei.
• Când vorbim despre cancerul de piele, trebuie să ne gândim la faptul că pielea este cel mai mare organ al corpului. Ea acţionează ca o barieră pentru a proteja organismul împotriva rănirii, pentru a controla temperatura corpului și pentru a preveni pierderea fluidelor corporale. Carcinomul bazocelular nu reprezintă pericol pentru viață, spun specialiștii, deoarece, deși apare în cazul multor persoane, nu produce metastaze. Pe de altă parte, carcinomul celular scuamos se dezvoltă mai rar decât cel bazocelular, însă reprezintă o formă mai agresivă de cancer, relatează Perfecte.ro