Marian Dima
Noul sezon al competițiilor judeţene – organizate sub tutela Asociației Județene de Fotbal Prahova – promite câteva reapariții interesante pe hartă.
Una dintre ele, deja certitudine, pentru că echipa s-a reunit și a avut organizat un prim amical, este cea a Caraimanului Bușteni! După ce, la începutul anului, a reușit să organizeze, prin eforturile lui Cornel Vișan și Ciprian Geambazu, grupe de copii și juniori, care deja participă la turnee juvenile, acum Bușteniul a reînființat și echipa de seniori, care a disputat sâmbăta trecută , pe teren propriu, un prim meci amical, în fața formației Olimpia Comarnic, recent promovată în Liga B Prahova. De altfel, Comarnicul, chiar dacă nu are o tradiție similară cu a Bușteniului, care a bifat inclusiv Liga a III-a, cu decenii în urmă, poate fi un bun model, fotbalul devenind o… a doua religie pentru cei de la echipa Olimpia – aceştia reușind câteva episoade memorabile în ultimul an.
Partida amicală dintre Caraimanul și Olimpia s-a încheiat la egalitate, 2-2 (goluri Alexe și Bârsan), lotul folosit de antrenorul Cornel Vișan la acest prim meci amical fiind compus din portarii – Briotă, Ciocan, Stan, Nedelecu, fundașii – Popa, Ologu, Dumitrescu, Coman, Cață, Pușcașu, Bulete, mijlocașii – Alexe, Zamfir, Bârsan, Chira, Mutu, Andreescu, Simion, Boroșoiu și atacanții Sărățeanu, Vagner și Proaraciuc.
Vagner – vedeta echipei
Cel mai important nume din lotul formației buștenare la meciul de revenire a fost, cu siguranță, Alexandru Vagner, jucător de 29 de ani cu peste 100 de prezențe în Liga I (a jucat la Bistrița, Chiajna, FC Brașov)! Trecut și pe la Petrolul, ”în vizită”, Vagner – originar din Azuga- a abandonat fotbalul de performanță pentru… poker, participând la turnee profesioniste! Vagner este chiar un produs al fotbalului din Bușteni, fiind format la Școala Euro-Africa, sub comanda lui Petre Gavrilă.
Posibilă reapariție și a unei foste divizionare B!
Asociația Județeană de Fotbal Prahova are mai multe solicitări din partea unor echipe pentru reapariții pe eșicherul fotbalului, localități precum Ștefești, Chiojdeanca, Poiana Câmpina și Poienarii Ralii solicitând să fie integrate în noul sezon.
De departe, cea mai spectaculoasă reapariție ar fi cea a fotbalului din Poiana Câmpina, care a dispărut odată cu proiectul Fortuna, în 2015. Rămâne de văzut şi care va fi soarta stadionului pe care se va juca (Stadionul Poiana este parte în procedura de faliment a defunctei Fortuna), până la momentul mult așteptat al reapariției unui nume care a făcut istorie în fotbalul românesc, sub diverse ”forme” – Poiana, Dinamo Poiana, sau Fortuna.