F.T.

Sâmbătă, polițiștii din cadrul Biroului Drumuri Naționale și Europene (BDNE) DN 1 au continuat derularea acțiunilor care au avut drept scop prevenirea și combaterea accidentelor rutiere produse pe fondul neacordării priorității pentru pietoni, nefiind însă “ săriți din schemă” nici vitezomanii.
În contextul amintit mai sus, au fost efectuate 42 de testări cu aparatul etilotest și au fost legitimate 85 de persoane, fiind aplicate 68 de sancțiuni contravenționale pentru abaterile săvârșite la regimul rutier, dintre care 26 pentru depășirea limitei legale de viteză.
De asemenea, trei permise de conducere au fost reținute pentru efectuarea manevrei de depășire neregulamentară, iar alți trei șoferi au rămas fără permis pentru neacordarea priorității unor pietoni angajați în traversare regulamentară. Per total, în urma acțiunii, polițiștii de la BDNE au reținut 128 permise de conducere și au aplicat amenzi în valoare de peste 25. 000 de lei.
În aceeași zi, agenții rutieri prahoveni au desfășurat și o acțiune pe șoselele din județ pentru identificarea și sancționarea șoferilor care efectuează transport ilegal de persoane. Cu titlu exemplificativ, IPJ Prahova menționează că a fost identificat în trafic un autoturism despre care existau indicii că șoferul acestuia a efectuat și efectuează transport rutier, contra cost, în mod repetat, pe ruta Ploiești -Pleașa.
Șoferul cu pricina- un ploieștean în vârstă de 44 ani – a fost sancționat contravențional, totodată fiindu-i reținute certificatul de înmatriculare și plăcuțele cu numerele de înmatriculare ale mașinii, cu propunere de suspendare a dreptului de utilizare a maşinii. De asemenea, cu ocazia acestei acțiuni, polițiștii au pornit în urmărirea unui autoturism care nu a oprit la semnalul polițistului, la volanul căruia se afla o persoană de sex feminin, în vârstă de 40 ani. În urma verificărilor, a rezultat ca aceasta avea dreptul de a conduce autovehicule suspendat. În cauză a fost întocmit dosar penar pentru conducerea vehiculelor având suspendat acest drept.
Per total, atât polițiștii de la BDNE, cât și agenții rutieri care au controlat șoferii care efectuează transport ilegal de persoane au ridicat 24 de permise, iar valoarea sancțiunilor date s-a ridicat la aproximativ 50. 000 de lei.