Petre Apostol

Săptămâna viitoare, în zilele de 11 şi 12 mai, la Yokohama, în Japonia, se vor desfăşura probele Campionatelor Mondiale de Ştafete la Atletism, competiţie care va aduna la start 790 de atleţi, reprezentând 47 de echipe.
Printre ţările participante se va regăsi şi România, care va prezenta în concurs o echipă în cadrul probei de 4×400 metri mixt. În lotul naţional pentru această competiţie au fost convocaţi şase sportivi, trei fete şi trei băieţi, printre care se numără şi un atlet de la CSM 9-cPloieşti, anume Cristian Radu, în vârstă de 22 de ani.
De asemenea, de remarcat faptul că în echipa tricoloră a mai fost selecţionat un sportiv originar din Ploieşti, Mihai Pîslaru (20 ani), format la Clubul Sportiv Şcolar Ploieşti, dar care este legitimat, acum, la CSM Bucureşti.
În echipa României au mai fost convocaţi Robert Parge, Cristina Bălan, Sanda Belgyan şi Andrea Miklos, antrenor fiind Magdolna Kanizsay, iar şef de delegaţie – Eugen Dragomir.
La proba de 4×400 metri mixt participă 21 de echipe, printre care şi cea din Bahrain, în lotul căreia se regăseşte şi câştigătoarea competiţiei IAAF Diamond League la proba de 400 metri, Salwa Eid Naser.

Victorii ploieştene la Concursul Naţional de Probe Neclasice

Înainte de Paşti, la Bucureşti, a avut loc Concursul Naţional de Probe Neclasice, la care printre protagonişti s-au regăsit şi sportivi de la CSM Ploieşti şi CS Petrolul Ploieşti. Astfel, atletul de la CSM Ploieşti care va reprezenta România la Mondialele de Ştafete, Cristian 9-dRadu, şi-a adjudecat victoria în cadrul probei de 300 metri, acesta impunându-se cu timpul de 34.20 secunde, devansându-i, pe podium, pe Vlad Dulcescu (CS Poli Iaşi – CSM Timişoara; 34.67 secunde) şi pe Marian Tănase (CSM Oneşti; 34.97 secunde).
De asemenea, proba de 80 metri a fost câştigată tot de un reprezentant de la CSM Ploieşti, Petre Rezmiveş, care este legitimat şi la CS Petrolul Ploieşti. După ce s-a situat pe locul al treilea în seriile preliminare, Rezmiveş s-a impus în finală, cu timpul de 8.80 secunde, devansându-l pe colegul său de la CSM Ploieşti, Costin Homiuc, sosit cu timpul de 8.96 secunde, cel care ocupase prima poziţie în serii.
Podiumul a fost completat de Silviu Munteanu (CS Ceahlăul Piatra Neamţ – LPS Piatra Neamţ; 8.98 secunde).
O altă victorie pentru CSM Ploieşti a fost obţinută de ştafeta A de la proba de 800m+600m+400m+200m, compusă din Constantin Andonii, Mihai Lazăr, Florin Nichita, Petre Rezmiveş. Sportivii clubului ploieştean au trecut linia de sosire cu timpul de 4:51.65 minute, devansând echipa B de la CSM Ploieşti, formată din Sebastian Ursachi, Ovidiu Burcea, Cristian Radu, Costin Homiuc, care a fost cronometrată cu timpul de 4:59.96 minute.
Pe locul al treilea s-a situat ştafeta de la CSŞ Triumf Bucureşti, cu timpul de 5:25.77 minute.
De menţionat că CSM Ploieşti şi-a mai trecut în palmares un loc 3, prin rezultatul obţinut de Mihai Lazăr la proba de 600 metri. Sportivul care este legitimat şi la CSŞ Hunedoara a trecut linia de sosire cu timpul de 1:26.34 minute, fiind devansat de ploieşteanul celor de la CSM Bucureşti, Mihai Pîslaru (1:19.86 min.), respectiv de Andrei Marica (CS Olimpia Bucureşti; 1:24.87 min.).
La competiţia din Capitală au participat 95 de atleţi de la 38 de cluburi din ţară.