F.T.

Poliţiştii din Boldeşti – Scăeni au fost sesizaţi că dintr-o locuinţă din localitate a fost furat un televizor LCD, fapta având loc, după toate probabilităţile, în perioada 11-13.04.2019, când, se pare, proprietarii nu erau acasă.În urma reclamaţiei primite, sâmbăta trecută, oamenii legii din oraş au identificat principalii suspecţi de comiterea faptei – respectiv doi minori, cu vârstele de 13 ani şi 14 ani !
„În urma administrării probatoriului – se precizează într-un comunicat de presă al IPJ Prahova – s-a stabilit că aceştia au pătruns prin efracţie în respectiva casă, de unde au sustras televizorul, pe care ulterior l-au vândut unui bărbat din comuna Filipeştii de Pădure. Televizorul a fost fost recuperat de poliţie. De asemenea, în urma extinderii cercetărilor pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a celor doi, a rezultat că aceştia ar mai fi pătruns şi în noaptea de 22 spre 23 martie a.c. într-o altă locuinţă, de unde au furat două biciclete”. În acest caz, oamenii legii au reuşit să recupereze şi să înapoieze păgubitului doar o singură bicicletă.
Aceştia sunt singurii minori cu care ne „mândrim” ? Care pun în practică tot ceea ce au auzit, în teorie, de la adulţi infractori ? Nu, fiindcă în Ploieşti, un altul, în vârstă de numai 11 ani, i-a furat unei femei telefonul mobil pe care l-a şi vândut cu 100 de lei.Şi telefonul, ca şi televizorul, ca şi una dintre bicicletele furate, au fost recuperate şi predate părţilor vătămate. Rămâne doar întrebarea: De când încep, mai nou, unii dintre copii să se specializeze în furturi şi alte găinării ?
Şi ne este teamă de a gândi sau a întreba: Sunt născuţi, cumva, infractori ?!